Η Αυστραλία πρέπει να αλλάξει την ταξιδιωτική της οδηγία για τις ΗΠΑ

epstand

*Η σύσταση του πρώην υπαρχηγού της κυβέρνησης Howard μετά την τελευταία μαζική δολοφονία στο San Bernardino των ΗΠΑ
*Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 14 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο San Bernardino στη νότια Καλιφόρνια, σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης εκτίμησε ότι οι δράστες, ήταν τρεις και βαριά οπλισμένοι. Πριν από λίγο το BBC μετέδωσε δύο εξ αυτών, ένας άνδρας και μια γυναίκα, είναι νεκροί. Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία ώρες μετά το μακελειό και σκοτώθηκαν από τα πυρά των αρχών. Οι ένοπλοι δράστες αρχικά είχαν προλάβει να διαφύγουν της αστυνομίας με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο.

Η νέα επίθεση κατά αθώων, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της οπλοκατοχής των πολιτών στις ΗΠΑ, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις στην Αυστραλία.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Malcolm Turnbull εξέφρασε την λύπη του την βία που όπως είπε «εξαπλώνεται» παντού τον τελευταίο καιρό ενώ ο πρώην υπαρχηγός επί κυβερνήσεων John Howard και πρώην αρχηγός του κόμματος των Εθνικών, Tim Fischer, κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να αλλάξει την ταξιδιωτική οδηγία προς της ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τον δείκτη επικινδυνότητας.

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, οι ΗΠΑ αναβάθμισαν τον δείκτη επικινδυνότητας στην ταξιδιωτική τους οδηγία για την Αυστραλία και συμβούλευαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στο Σίδνεϊ. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση μας να κάνουμε το ίδιο για τους πολίτες μας, ο κίνδυνος να πέσουν θύματα κάποιας τυχαίας επίθεσης είναι υπαρκτός και ο κίνδυνος μεγάλος» είπε ο κ. Fischer.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι στιγμής η αστυνομία της πόλης ανακοινώσει δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία έγινε περίπου στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στο κέντρο «Inland Regional Center», περίπου 100χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

Επίσης αναφέρθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία, με την συνήθη έννοια που αποδίδεται σ’ αυτή.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.