«Πλημμύρισε» Ελλάδα η Αδελαΐδα

1_6

Πολλές χιλιάδες ομογενείς στο διήμερο «Γλέντι»

Όταν το 1978 ξεκίνησε δειλά-δειλά στην Νότια Αυστραλία το γνωστό σε όλους «ΓΛΕΝΤΙ», κανείς δεν περίμενε ότι η πρώτη καλοκαιρινή αυτή εκδήλωση θα καθιερωνόταν σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς του ελληνισμού της Νότιας Αυστραλίας, ξεπερνώντας -σε κάποιες περιπτώσεις- τα στενά όρια της ελληνικής παροικίας.

Τιμώντας πάντα τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, το καταπράσινο Bonython Park έγινε και πάλι τόπος συνάντησης χιλιάδων συμπαροίκων, οι οποίοι παραβρέθηκαν για να απολαύσουν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, τα καθιερωμένα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και εδέσματα, αλλά κυρίως για να συναντηθούν και να διασκεδάσουν όπως εκείνοι μόνο γνωρίζουν, ελληνικά. Παντού είχαν δημιουργηθεί μικρά «πηγαδάκια» δημιουργώντας μια γιορτινή αίσθηση παρέας, ομόνοιας και χαλαρότητας.

Το πνεύμα ενθουσιασμού και συνεργασίας ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις ήταν διάχυτο ενώ οι εκθέσεις ζωγραφικής των μαθητών των ελληνικών σχολείων και κολλεγίων της Πολιτείας, οι επιδείξεις των ποικίλων μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων καθώς και τα πυροτεχνήματα στο τέλος της βραδιάς συνετέλεσαν στην επιτυχία της πρώτης μέρας της εκδήλωσης.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων βρίσκονταν η πολιτειακή υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Zoe Bettison, ο σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. David Pisoni, o δήμαρχος Αδελαΐδας, κ. Martin Haese, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία κ. Ανδρέας-Κωνσταντίνος Γούρας, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ο αρχηγός της πολιτειακής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Steven Marshall, ο βουλευτής Hindmarsh Matt Williams, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. Malcolm Turnbull, ο υποψήφιος βουλευτής Hindmarsh κ. Steve Georganas κ.ά.

Η κ. Zoe Bettison έκανε ειδική μνεία στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και στους 200 εθελοντές που δουλεύουν ακούραστα για το «ΓΛΕΝΤΙ» καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

«Η πολιτειακή κυβέρνηση αναγνωρίζει την φιλανθρωπική δράση του θεσμού ‘ΓΛΕΝΤΙ’ αλλά και τη σημαντική συνεισφορά της ελληνικής παροικίας στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και για να συνδράμει στην προσπάθεια έχει αποφασίσει τα τελευταία τρία χρόνια να ενισχύει το «Γλέντι» με την ετήσια συνδρομή $60.000».

Μετά την δύση του ηλίου, ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής, Νίκος Κουρκούλης, κρατώντας την υπόσχεσή του, χάρισε στους χιλιάδες επισκέπτες μοναδικές στιγμές γλεντιού και διασκέδασης ως τα μεσάνυχτα.

Το «Γλέντι» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακή (29 Νοεμβρίου).

Πηγή:neos kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.