Εξοντωτικές οι ποινές που προβλέπονται για τον Παναθηναϊκό

15CA9C53244E38F51F81639B8EC53E45

Τα όσα έγιναν το Σάββατο στη Λεωφόρο αποτελούν σίγουρα καταστροφή για τον Παναθηναϊκό. Οι ποινές από τις οποίες απειλείται αναμένεται να είναι εξοντωτικές και φυσικά δεν θα αφορούν μόνο το αγωνιστικό τομέα αλλά και τον οικονομικό.

Ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι εφόσον οι «πράσινοι» θεωρηθούν υπαίτιοι για τη μη διεξαγωγή του ματς, θα χάσουν το ματς στα χαρτιά, θα τους αφαιρεθούν 3 βαθμοί, ποινή διεξαγωγής 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο (70-150 χιλ. ευρώ). Ωστόσο ο νόμος Κοντονή προβλέπει ακόμη πιο βαριές «καμπάνες».

Τα έκτροπα που συνέβησαν μετά την ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα επισύρουν εξοντωτικές ποινές για τον Παναθηναϊκό.
Συγκεκριμένα στον νέο αθλητικό νόμο 4326/2015, τα πρόστιμα ξεκινούν από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 1 εκατομμύριο έπειτα από εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.
Μπορεί ακόμη να απαγορεύσει τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων και τη διάθεση εισιτηρίων. Λουκέτο δηλαδή στη Λεωφόρο η τμημάτων της όπως στη Θύρα 13, χωρίς να αναφέρεται το χρονικό διάστημα.

Εφόσον παραβιαστούν οι ποινές, προβλέπονται πρόστιμα σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα από 25.000 μέχρι 5.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά το άρθρο 3 του αθλητικού νόμου αναφέρει τα εξής: «Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός μπορεί επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Μπορεί, εξάλλου, να απαγορεύει τη με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ο Σταύρος Κοντονής, υφυπουργός Αθλητισμού, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο επακριβώς.

Πηγή:in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.