Ιδρύθηκε Ισλαμικό Κόμμα Αυστραλίας

imagesMF6VWIOU

Στόχος του η δίκαιη εκπροσώπηση των Αυστραλών μουσουλμάνων

Ένα νέο κόμμα ιδρύθηκε την Τρίτη στην Αυστραλία, με στόχο να δώσει φωνή στους Αυστραλούς μουσουλμάνους. Το Μουσουλμανικό Κόμμα Αυστραλίας (Australian Muslim Party – AMP) σχεδιάσει να κατέλθει στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές με υποψήφιους σε κάθε Πολιτεία, ελπίζοντας να κερδίσει μία έδρα στην Γερουσία. Ιδρυτής του είναι ο 34χρονος επιχειρηματίας, Diaa Mohamed, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της ομάδας MyPeace, που είχε στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μουσουλμανικών και των υπόλοιπων κοινοτήτων της Αυστραλίας.

Ο ίδιος τονίζει ότι η αναγγελία δεν έχει σχέση με τα τραγικά περιστατικά στο Παρίσι, αλλά η σύμπτωση τονίζει την ανάγκη δημιουργίας του κόμματος.

«Είχαμε σχεδιάσει εδώ και εβδομάδες την αναγγελία και το Σαββατοκύριακο συζητήσαμε κατά πόσον πρέπει ή όχι να προχωρήσουμε, υπό το φως της πρόσφατης τραγωδίας στο Παρίσι, αλλά αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε το κόμμα. Για να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα. Έπρεπε να γίνει. Βρισκόμαστε στο 2015 και υπάρχουν τέσσερα κόμματα στην Αυστραλία που έχουν δημιουργηθεί με ειδική ατζέντα την αντίθεση με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Οπότε σκέφτηκα να τους δώσω κάτι να αντιπαρατεθούν. Έτσι δημιούργησα το Μουσουλμανικό Κόμμα». Μιλώντας στην SBS, ο κ. Mohamed τόνισε ότι πολλά μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας προσπάθησαν να τον αποθαρρύνουν, καθώς πολλοί φοβούνται, ο ίδιος όμως δεν πτοείται.

«Δεδομένων όσων έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία, μία από τις πιο έντονες επικρίσεις που δεχόμαστε είναι ότι δεν μιλάμε καθαρά, αν όχι εντελώς. Αυτοί ανάμεσά μας που θέλουν να εκφραστούν δεν έχουν την ευκαιρία και τώρα τούς δίνουμε αυτήν τη δυνατότητα».

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αποκαλυφθεί η πλήρης πολιτική πλατφόρμα του νέου κόμματος, καθώς αυτό είναι κάτι που ο ιδρυτής του θα δημοσιοποιήσει αφ’ ότου καταφέρει να στρατολογήσει 500 μέλη. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές σε όλους τους Αυστραλούς πολίτες, μουσουλμάνους και μη.

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς ο στόχος μας είναι να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Οι αρχές μας είναι αυτές όλων των Αυστραλών: η ειρήνη, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η ελευθερία στις προσωπικές επιλογές».

Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που θα προωθήσει ο νέας φορέας: την αντίθεση στην ξένη επέμβαση στην Συρία.

«Δεν θα υποστηρίξω ποτέ την εισβολή της Αυστραλίας σε κάποια άλλη χώρα, όποια κι αν είναι αυτή, όχι μόνο μία μουσουλμανική χώρα» δήλωσε ο κ. Mohamed, τονίζοντας ότι οι δυτικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχουν κάνει την κατάσταση χειρότερη στην περιοχή.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s