Ελλάδα: Αγαπημένος προορισμός των Αυστραλών

1_2

Σύμφωνα με αυστραλιανή ταξιδιωτική εταιρία.

Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Αυστραλούς που θέλουν να πάνε «μακρινές διακοπές».

Αυτό προκύπτει από έρευνα που έκανε η εταιρία Webjet Australia και δημοσιεύθηκε στο International Business Times.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι Αυστραλοί δήλωσαν ότι θα ήθελαν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία (με αυτή τη σειρά).

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015, οι κρατήσεις από Αυστραλούς στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά 162%!

Το στοιχείο αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού άλλη έρευνα (ελληνική αυτή τη φορά), που έγινε πρόσφατα, έδειξε ότι το 2014 οι αφίξεις Αυστραλών τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά 9,8% τον προηγούμενο χρόνο (2014).

Όλοι οι δείκτες, πάντως, οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι η τουριστική κίνηση από Αυστραλία προς Ελλάδα παρουσιάζει ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια.

Ενδεχομένως, σε αυτό να συνέβαλε και η οικονομική κρίση αφού είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η πτώση που σημείωσε η αξία του δολαρίου Αυστραλίας τους τελευταίους μήνες, κάνει, όμως, πιο ακριβό πλέον το ταξίδι στην Ελλάδα (και σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού).

Στην Ελλάδα, πάντως, οι τιμές σημειώνουν μικρή πτώση και, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα που υπάρχει στη χώρα (σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή π.χ. Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Τουρκία), ολοένα και την επιλέγουν περισσότεροι τουρίστες.

Πηγή:neos kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.