Η αναβάτης Michelle Payne, με το άλογό της «Prince Of Penzance» κέρδισε το περίφημο τρόπαιο, παρά τον «πόλεμο» που δέχτηκε στην καριέρα της

pacup

Η Michelle Payne πανηγυρίζει την νίκη της με το άλογο «Prince Of Penzance». Τη νίκη της πανηγύρισε και ο αδελφός της, Stevie

Η Michelle Payne έγινε την Τρίτη η πρώτη γυναίκα που κερδίζει την ιπποδρομία του Melbourne Cup, στα 155 χρόνια του θεσμού.

Η νίκη του αλόγου της “Prince of Penzance”, που ιππεύει τα τελευταία έξι χρόνια, ήρθε ως έκπληξη για πολλούς, ενώ τα γραφεία στοιχημάτων του έδιναν πιθανότητα 101 στις 1 να κερδίσει την κούρσα.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η Payne δήλωσε ότι η νίκη της είναι απόδειξη ότι οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν παντού και τόνισε ότι οι ιπποδρομίες είναι ένα σοβινιστικό άθλημα. Ακόμα και ο εκπαιδευτής του αλόγου της, Darren Weir, αμφισβητούσε τις ικανότητές της, σύμφωνα με την ίδια. Ήταν η τέταρτη γυναίκα που έχει τρέξει στο Melbourne Cup και η στολή της είχε, κατά τύχη, τα χρώματα του κινήματος των Σουφραζέτων: το μωβ, το πράσινο και το λευκό.

Η Payne έχασε την μητέρα της σε τραγικό τροχαίο έξι μήνες μετά την γέννησή της, ενώ στο παρελθόν είχε υποστεί και σοβαρούς τραυματισμούς.

Το “Prince Of Penzance” ζει στους στάβλους Weir που βρίσκονται κοντά στην πόλη Warrnambool της Βικτώριας. Η αναβάτης του δήλωσε ότι εμπιστευόταν το άλογό της περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το βρετανικό “Max Dynamite” και τρίτο το αυστραλιανό “Criterion”.

ΑΔΟΞΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Δύο άλογα “έχασαν” τη ζωή τους λίγο την Τρίτη. Το φαβορί “Admire Rakti” πέθανε από καρδιακή ανακοπή και το “Araldo” θανατώθηκε όταν τραυμάτισε το πόδι του όταν φοβήθηκε από τους πανηγυρισμούς ενός θεατή. Επίσης, ένα ακόμη αγαπημένο άλογο, το “Red Cadeaux” βρέθηκε στο έδαφος και για αρκετή ώρα δεν ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η κατάσταση της υγείας τους. Τελικά, στάθηκε στα πόδια του, αλλά το περιστατικό έδωσε ένα ακόμη άσχημο τόνο στις φετινές ιπποδρομίες.

Πενταπλάσιος από τον αριθμό των αλόγων που πήραν μέρος στο φετινό Melbourne Cup θανατώθηκαν έπειτα από σοβαρούς τραυματισμούς τους τελευταίους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, 127 άλογα πέθαναν, σύμφωνα με την “Συμμαχία για την Προστασία των Αλόγων”.

Οι θάνατοι που έλαβαν χώρα εντός της πίστας αποτελούν μόνο το 1% των φετινών θανάτων. Κάθε χρόνο, 12.000 με 15.000 άλογα τίθενται εκτός μάχης και τα περισσότερα στέλνονται προς θανάτωση.

Πάνω από 2 εκατ. παρακολούθησαν στο Channel Seven “την ιπποδρομία που σταματά το έθνος” και ήταν λιγότεροι από πέρυσι. Συγκεκριμένα, 2.068 εκατ. είδαν τον αγώνα από την τηλεόρασή τους έναντι 2.122 εκατ. πέρυσι. Στο αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός εκείνων που είδαν τον αγώνα εκτός σπιτιού.

Φέτος μοιράστηκαν $6.2 εκατ. Ο νικητής θα λάβει $3,6 εκατ, ο δεύτερος $900,000 και ο τρίτος $450,000. Το υπόλοιπο ποσό θα μοιραστούν οι θέσεις 4 – 10.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.