Ροταριανοί Μελβούρνης δίνουν χέρι βοήθειας

lesvos

Για τους πρόσφυγες που έχουν κατακλείσει τα ελληνικά νησιά

Ομογενής δεύτερης γενιάς προϊσταται σε μια κίνηση ανθρωπιάς και γενναιοδωρίας, που γίνεται από μέλη Ροταριανού Ομίλου της Μελβούρνης προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που έχουν κατακλείσει κατά χιλιάδες τα ελληνικά νησιά.

Ο Γιώργος Βεργίνης ήλθε στα γραφεία της εφημερίδας μας, προ ημερών, προκειμένου να ζητήσει να δοθεί δημοσιότητα σε μια κίνηση που κάνουν τα μέλη του Rotary Club of Kew “για να δοθεί χέρι βοήθειας σε συνανθρώπους μας που, όπως μαθαίνουμε, βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση” είπε.

Ο ίδιος, πρόεδρος του οργανισμού είχε δει τα δύο άρθρα που είχαν γραφεί sto Nέο Κόσμο για τα κύματα των προσφύγων που έχουν εισρεύσει στη Λέσβο, στην Κω και στα άλλα νησιά, ενώ τον ίδιο καιρό, συνέπεσε να λάβει επιστολή από τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών που έκανε έκκληση στα μέλη του αδελφού οργανισμού στην Αυστραλία “να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και στα άλλα ελληνικά νησιά”.

“Δεν ήταν δυνατόν να μείνουμε απαθείς” λέει ο Γιώργος Βεργίνης, προσθέτοντας ότι “τα μέλη του Rotary Club of Kew συμφώνησαν ομόφωνα να οργανώσουμε διάφορες εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων με τα οποία θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε αποτελεσματικά σ’ αυτό που μας έχει ζητηθεί”.

Ο ίδιος , θα πει στη συνέχεια, ότι στόχος του οργανισμού στον οποίον ηγείται, είναι να ευαισθητοποιούν και άλλοι αδελφοί οργανισμοί, σε παγκόσμια κλίμακα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά σημαντικό.

Αρχή της ανθρωπιστικής αυτής προσπάθειας γίνεται με εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στο Yianni’s Tavern, 840 High street, Kew.

Βραδιά Ταβέρνας με ζωντανή μουσική και τις σπεσιαλιτέ του Yianni’s , κρασί, μπύρα και αναψυκτικά, στις 6 Νοεμβρίου, ώρα 7μ.μ. Συνολική τιμή $75.

Για πληροφορίες και κλείσιμο θέσεων μπορείτε να επικοινωνείστε στο 0418 328 499.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.