Αυστραλία και Ν.Κορέα στους «παραλήπτες» ενεργού άνθρακα

Αυστραλία και Ν.Κορέα στους «παραλήπτες» ενεργού άνθρακα

Ακόμα και σε εργαστήρια της Αυστραλίας και της Νοτίου Κορέας εστάλησαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα. Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Πεντάγωνο, συνολικά 24 εργαστήρια ενδέχεται να έχουν λάβει ενεργούς βάκιλους, από το στρατιωτικό εργαστήριο της βάσης Ντάγκγουεϊ στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα εργαστήρια πιθανόν έχουν λάβει βάκιλους που είχαν αδρανοποιηθεί με ακτινοβολία, αλλά για άγνωστο λόγο, μερικά δείγματα περιείχαν ακόμη ενεργούς βάκιλους. «Δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος για το ευρύ κοινό, ενώ είναι εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους» των εργαστηρίων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «24 εργαστήρια -εμπορικά, κυβερνητικά, πανεπιστημιακά- σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ και σε δύο χώρες του εξωτερικού πιστεύεται ότι έχουν λάβει ύποπτα δείγματα με ενεργούς βάκιλους του άνθρακα που προέρχονταν από παρτίδα η οποία χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2014».
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ασθενειών (CDC) έχουν αναλάβει τη διενέργεια έρευνας. Το Πεντάγωνο θα διενεργήσει επίσης έρευνα για να διαπιστωθούν πιθανές ευθύνες.

Ο υφυπουργός Άμυνας Μπομπ Γουόρκς ζήτησε από όλα τα εργαστήρια του αμερικανικού στρατού να προβούν σε «ενδελεχή έλεγχο» όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με την αδρανοποίηση των βακίλων του άνθρακα.

Πηγή:in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.