Μετά από δέκα χρόνια κράτησης στις ινδονησιακές φυλακές, εκτέλεση μέσα στην νύχτα

epdeath

Μετά από δέκα χρόνια κράτησης στις ινδονησιακές φυλακές, ο Andrew Chan και ο Myuran Sukumaran εκτελέστηκαν στις 3 τα ξημερώματα. Οργή στην αυστραλιανή κοινή γνώμη. Στην ανάκληση του Αυστραλού πρέσβη στην Ινδονησία προχωρά η κυβέρνηση.

Μία σφαίρα, δύο σφαίρες, οκτώ σφαίρες! Πόσες σφαίρες αλήθεια χρειάστηκαν για να εφαρμόσουν το γράμμα ενός απάνθρωπου νόμου στην Ινδονησία; Οι μόνοι που το ξέρουν αυτό είναι -κατά πάσα πιθανότητα- οι άνδρες του εκτελεστικού αποσπάσματος και η διοίκηση της φυλακής Nusakambangan, όπου γύρω στις 3.00 το πρωί ώρα Αυστραλίας, ξημερώματα Τετάρτης, παρατάχθηκαν με τα όπλα τους επ’ ώμου για να εκτελέσουν αυτό το γράμμα του νόμου.

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μάθαμε λίγες ώρες αργότερα ότι οι δύο Αυστραλοί θανατοποινίτες, ο 31χρονος Andrew Chan και 34χρονος Myuran Sukumaran, μετά από 10 χρόνια πίσω από τα κάγκελα των Ινδονησιακών φυλακών, εκτελέστηκαν μαζί με έξι ακόμα ανθρώπους, τέσσερις Νιγηριανούς, έναν Βραζιλιάνο και έναν Ινδονήσιο, που είχαν, επίσης, καταδικαστεί εις θάνατο για εμπορία ναρκωτικών.

Στην Αυστραλία τη θλιβερή αυτή είδηση ανακοίνωσε επίσημα λίγο αργότερα η υπουργός Εξωτερικών, Julie Bishop, με τον πρωθυπουργό, Tony Abbott, δίπλα της.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω ότι, παρά τις ακούραστες προσπάθειές μας μέχρι την τελευταία στιγμή, για αναβολή της εκτέλεσης, οι Αυστραλοί μας υπήκοοι, Andrew Chan και Myuran Sukumaran, θανατώθηκαν λίγες ώρες πριν» είπε η κ. Bishop.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.