Κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League για τον Ολυμπιακό;

Κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League για τον Ολυμπιακό;

Σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού από την επόμενη διοργάνωση του Champions League αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσίευμα της «εφημερίδας των Συντακτών». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να μην αγωνιστούν στην προσεχή διοργάνωση, εφόσον παραμείνει η κατηγορία του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα προσφύγουν στην UEFA και επικαλούμενοι το προηγούμενο των Φενέρμπαχτσε, Μέταλιστ και Ολυμπιακού Βόλου, θα επιδιώξουν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και δεν αποκλείεται να το επιτύχουν. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά:

«Άμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται μετά την τροπή που παίρνει η δικαστική διερεύνηση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Το πιο βαρύ όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οποίος φέρεται να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Μάλιστα το κατηγορητήριο αναφέρει επί λέξει ότι «ο σκοπός επετεύχθη».

Εφόσον παραμείνει η συγκεκριμένη κατηγορία, τότε είναι βέβαιο πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα καταφύγουν στην UEFA επιδιώκοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε αμέσως μετά ο μεν πρώτος της ειδικής βαθμολογίας των play offs να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League, ο δε δεύτερος στα προκριματικά.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν εκτός Ευρώπης παλαιότερα όπως και -με συνοπτικές διαδικασίες- η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκοβο που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τελικά τιμωρήθηκε για χειραγώγηση αγώνων.

Οι κανονισμοί λένε ακόμη ότι οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία».

Πηγή:in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.