Αυστραλία:Όλο και περισσότεροι φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

index

Αιτία του φόβου τους είναι η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας και οι προβλέψεις των «ειδικών» για το πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση.

Ο αριθμός των εργαζομένων που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τον επόμενο χρόνο, είναι ο μεγαλύτερος τα δέκα τελευταία χρόνια.

Αιτία του φόβου τους είναι, κυρίως, η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας και οι προβλέψεις των «ειδικών» για το πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία και ανέλυσαν «ειδικοί» της εφημερίδας «The Australian», για λογαριασμό των αναγνωστών της, 1,2 εκατομμύρια Αυστραλοί δεν περιμένουν να εργάζονται στην ίδια δουλειά μετά από ένα χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των ατόμων που φοβούνται ότι θα απολυθούν από την δουλειά στην οποία βρίσκονται έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 300.000 στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Από το σύνολο των ατόμων που περιμένουν ότι δεν θα κάνουν την ίδια δουλειά σε ένα χρόνο, το 20% πιστεύει ότι θα το διώξουν.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2004 που έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ο αριθμός των εργαζομένων που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Και ο φόβος έχει κορυφωθεί, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο μειώθηκε στο 6,1% (από 6,2%) ο αριθμός των ανέργων και δημιουργήθηκαν σχεδόν 38.000 θέσεις εργασίας.

Αισιόδοξο ήταν και το μήνυμα της Αποθεματικής Τράπεζας Αυστραλίας που υποστηρίζει ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Τον ίδιο καιρό διαφορετικές είναι οι απόψεις ορισμένων οικονομολόγων που πίστευαν ότι ο φόβος των εργαζομένων πηγάζει κυρίως από το γεγονός του κλεισίματος τον επόμενο χρόνο των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών και των προβλέψεων ότι ενδεχομένως χαθούν μέχρι και 200.000 θέσεις απασχόλησης.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.