Σίδνεϋ:Μάρτυρας του Ιεχωβά προτίμησε το θάνατο από τη μετάγγιση αίματος!

trans

Ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία

Μια 28χρονη γυναίκα και μάρτυρας του Ιεχωβά, αρνήθηκε να της χορηγηθεί αίμα και προτίμησε να πεθάνει, επειδή, όπως δήλωσε στους γιατρούς, η μετάγγιση αίματος αντιβαίνει στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Η νεαρή γυναίκα από το Σίδνεϊ, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα, όταν διαγνώσθηκε πως πάσχει από λευχαιμία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Prince of Wales Hospital την συμβούλευσαν να κάνει καισαρική το συντομότερο για να γεννηθεί το παιδί και στη συνέχεια να την υποβάλουν σε χημειοθεραπείες για να σωθεί η ζωή της.

Εκείνη αρνήθηκε την καισαρική, επειδή θα χρειαζόταν μετάγγιση αίματος και είπε στους γιατρούς ότι προτιμά να πεθάνει εκείνη και το αγέννητο παιδί της. Η νεαρή γυναίκα πέθανε λίγο αργότερα και οι γιατροί του νοσοκομείου αποκάλυψαν το περιστατικό σε επιστημονική εφημερίδα.

Οι ίδιοι έγραψαν σχετικά ότι η άρνηση της παρέμβασης για σωτηρία από έναν ενημερωμένο ασθενή είναι σεβαστή, αλλά τα δικαιώματα της μητέρας να αποφασίσει ή όχι για τη σωτηρία του εμβρύου είναι αμφιλεγόμενα.

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται τις μεταγγίσεις αίματος καθώς θεωρούν ότι η Αγία Γραφή τους απαγορεύει την κατάποση αίματος.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.