Ξύπνησαν μνήμες του Euro 2004 στην Κύπρο

Οι αναμνήσεις από το θριαμβευτικό για την Ελλάδα, Euro 2004 ξύπνησαν την Τετάρτη στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, καθώς οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές του έπους της Πορτογαλίας βρέθηκαν εκεί για ένα παιχνίδι, τα έσοδά του οποίου θα καταλήξουν στους «Εθελοντές Γιατρούς».

Η Εθνική μας ομάδα, που ανέβηκε στην πιο ψηλή κορυφή του… ποδοσφαιρικού Έβερεστ πριν από 11 χρόνια με τον μεγάλο, Ότο Ρεχάγκελ να βρίσκεται στον πάγκο της, αντιμετώπισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημασ της Κύπρου του 2004, με τη «γαλανόλευκη» με το χορταστικό 6-1, στο ματς που έγινε μετά από πρωτοβουλία του τότε αρχηγού της και νυν Ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους.

Η Εθνική Ελλάδος του 2004 είχε στις τάξεις της τους: Νικοπολίδη, Mπασινά, Γκούμα, Δέλλα, Νταμπίζα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Καψή, Νικολαΐδη, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Χαλκιά, Βενετίδη, Χαριστέα, Ζαγοράκη, Λάκη, Κατεργιαννάκη, Καφέ, Γεωργιάδη και Βρύζα. Στην άκρη του πάγκου ήταν, όπως τότε, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Από την πλευρά της η σύνθεση της Κύπρου αποτελείτο από τους: Μορφή, Παναγιώτου, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφα, Σατσιά, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Οκκά, Γιασεμάκη, Μάριο Νεοφύτου, Οκκαρίδη, Χρύση Μιχαήλ, Δασκαλάκη, Νικόλα Γεωργίου, Μάριο Χριστοδούλου, Εγκωμίτη, Λουκά Λουκά, Κονναφή, Αριστοκλέους και Σταύρο Γεωργίου.

Τα γκολ της Εθνικής Ελλάδας πέτυχαν οι Χαριστέας (6’), Καραγκούνης (38’), Γιαννακόπουλος (40’, 55’), Λάκης (57’) και Καφές (61’), ενώ για τους Κύπριους σκόραρε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας.

Πηγή:zougla.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.