Mελβούρνη: 10 χρόνια γλεντιού στην «Κίνηση»

Στο νυκτερινό κέντρο "Κίνηση"

Στο νυκτερινό κέντρο “Κίνηση”

Τα μπουζούκια, ένας θεσμός δεκαετιών, στον χώρο της ελληνικής διασκέδασης δεν θα μπορούσε βέβαια, να λείπει από την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη του κόσμου: τη Μελβούρνη

Τα μπουζούκια είναι ένας από τους παραδοσιακούς τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων. Ένας θεσμός δεκαετιών, που δεν θα μπορούσε βέβαια, να λείπει από την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη του κόσμου: τη Μελβούρνη.

Ο ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου «Κίνηση» κ. Κώστας Ταγκαλάκης, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στη νύχτα» (και όχι μόνο) της Μελβούρνης. Το 1990 άνοιξε το πρώτο του μαγαζί, τη «Φαντασία», το 1996 άνοιξε το «Λαμία», το 2000 το «Κολωνάκι» και το 2005 την «Κίνηση».

«Αυτή είναι η τρίτη γενιά Ελλήνων, που διασκεδάζει σε μαγαζί μου. Γλεντούσε η γενιά των πατεράδων μας, μετά η δική μας γενιά και τώρα έρχονται και διασκεδάζουν τα παιδιά μας. Έχω ζήσει μέχρι τώρα, τρεις διαφορετικές εποχές στα μπουζούκια. Τα παλαιότερα χρόνια βέβαια, ήμασταν 10 μπουζουκτσίδικα στη Μελβούρνη και δουλεύαμε όλοι. Τώρα έχω μείνει μόνος μου, αλλά ευτυχώς η παροικία με στηρίζει πολύ. Έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια και πολλοί νέοι από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν δώσει πνοή στη νυχτερινή διασκέδαση».

Καλά, οι περισσότεροι νεοαφιχθέντες έχουν έρθει με οικονομικά προβλήματα, μπορούν να διασκεδάζουν στα μπουζούκια;

«Τα μπουζούκια δεν είναι απαραίτητα ακριβή διασκέδαση» εξηγεί ο κ. Ταγκαλάκης. «Ειδικά την Παρασκευή, που δεν υπάρχει εισιτήριο κατά την είσοδο, μπορεί κάποιος να έρθει και να πιει ένα ποτό, δύο. Δηλαδή να διασκεδάσει, να χορέψει και να γλεντήσει με την ψυχή του με 10, 20 δολάρια. Αυτό γίνεται και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπου τα περισσότερα μαγαζιά έχουν καταργήσει το εισιτήριο εισόδου. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα νέα παιδιά που έχουν έρθει από την Ελλάδα, γιατί διασκεδάζουν όμορφα, δεν κάνουν φασαρίες, θα χαλάσουν αυτά που έχουν να χαλάσουν και θα γλεντήσουμε όλοι μαζί. Γενικά, όμως, μια που μου δίνεται την ευκαιρία, θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω και όλη την παροικία, που μπορούμε και κρατάμε αυτό το μαγαζί τόσα χρόνια με τη στήριξή τους και την αγάπη τους. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες μας, που διοργανώνουν σε εμάς τις εκδηλώσεις τους . Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους».

Η «Κίνηση» είναι το βαρόμετρο της ελληνικής διασκέδασης στη Μελβούρνη. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά με ζωντανό ελληνικό μουσικό πρόγραμμα, αλλά μπουζούκια όπως τα ξέρουμε βρίσκονται μόνο στο Richmond, στη διεύθυνση 560 Church Street. «Πιθανότατα να είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά, αν όχι το μόνο σε όλη την επικράτεια, με τόσο πλούσιο πρόγραμμα και τόσο ποιοτικό ήχο» αναφέρει ο κ. Ταγκαλάκης.

«Αφού να φανταστείτε, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, υπάρχουν κάποιες παρέες που έρχονται στο μαγαζί μου, από την Αδελαΐδα και το Σίδνεϊ. Έχω γνωρίσει παιδιά που παίρνουν το αεροπλάνο το Σάββατο από το Σίδνεϊ, έρχονται διασκεδάζουν σε μας και φεύγουν με το πρωινό αεροπλάνο την Κυριακή».

Τώρα, ποιο είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της «Κίνησης»;

«Έχουμε τα παιδιά από την Ελλάδα, τον Σπύρο Σιώλο, με τον Βαγγέλη Παντιώρα στο κλαρίνο, που κάνουν ένα εξαιρετικό δημοτικό-λαϊκό πρόγραμμα, την Μαρία Κλάδη από την Πάτρα, με πολύ καλό λαϊκό πρόγραμμα, την Nicky Lee, μια μοντέρνα τραγουδίστρια που είχε βγει δεύτερη στο Greek Idol, τον Αντώνη Λύρα από τη Θεσσαλονίκη, που τώρα μένει εδώ και φυσικά τη Μαρία Μαρουλή, που για 9 χρόνια είναι η κολόνα του μαγαζιού. Να μην ξεχάσω φυσικά να αναφέρω και τον Θοδωρή Μαράντη, τον μαέστρο μας, που είναι κι αυτός μαζί με τον μετρ του καταστήματος, Κώστα Τέρη, πολλά χρόνια μαζί μου. Έχουμε ορχήστρα με οκτώ όργανα, φέραμε τώρα και βιολί, με την θαυμάσια Θεανώ Μηλίδη και έτσι καλύπτουμε όλα τα μουσικά γούστα. Από τα παραδοσιακά, μέχρι και τα πιο σύγχρονα τραγούδια, που κάνουν θραύση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το πρόγραμμά μας το ανανεώνουμε κάθε 3 μήνες και αυτή την περίοδο συγκεκριμένα, κάνουμε τις πρόβες για το νέο μας πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει, πρώτα ο Θεός, την άλλη Παρασκευή. Θέλουμε να ικανοποιούμε όλες τις ηλικίες και κατά καιρούς φέρνουμε πολύ γνωστά ονόματα από την Ελλάδα. Ήταν, μάλιστα, να έρθουν αυτή την περίοδο και 2 τραγουδιστές που πέρασαν τώρα, στο «Voice 2» της Ελλάδας, ο Αντώνης Σιγανός και η Κατερίνα Μπουρνέλλη. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, να πάνε όσο καλύτερα γίνεται και κάποια στιγμή θα έρθουν κι εδώ».

*Η «Κίνηση» λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ διατίθεται και για κάθε σας εκδήλωση. Το τηλέφωνο που μπορείτε να πάρετε πληροφορίες ή να κάνετε την κράτησή σας είναι το 9429 1224. Μπορείτε, επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα kinisi.com.au και την σελίδα Kinisi Live Melbourne στο Facebook.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.