Καταχειροκροτήθηκε ο τυφλός μαθητής που παρέλασε στην Κύπρο

Καταχειροκροτήθηκε ο τυφλός μαθητής που παρέλασε στην Κύπρο

Η είδηση στην φετινή μαθητική παρέλαση στην Λεμεσό για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ήταν η συμμετοχή του τελειόφοιτου μαθητή του Λυκείου Αγίου Νικολάου, Ανδρέα Σολωμού, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός.

Ο Ανδρέας, με τις οδηγίες καθηγητή, κατάφερε να παρελάσει στη θέση του «δείκτη» και να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο για την προσπάθεια του αυτή, η οποία, όπως δήλωσε μετά, στέλνει το μήνυμα ότι «ο άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνατότητες και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να προσπαθήσει».

Ο Ανδρέας εξέφρασε την χαρά του και ευχαρίστησε τους συμμαθητές του για τη συνεχή στήριξη, που του παρείχαν όλο αυτό το διάστημα.

Την προσπάθεια του εξήρε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, λέγοντας πως «αυτό πραγματικά είναι ένα ισχυρό μήνυμα, γιατί ένα νεαρό παιδί το οποίο παρά το πρόβλημα αυτό, παρέλασε και έδειξε ότι όταν έχεις αποφασιστικότητα και σθένος μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους μας».

Ο Ανδρέας Σολωμού είναι επιμελής και άριστος σε επίδοση και κυρίως σε ήθος μαθητής. Στόχος του είναι τώρα να εισαχθεί σε κάποιο πανεπιστήμιο της Κύπρου ή της Ελλάδας.

Πηγή:madata.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.