Με συνεχομένη βροχή η Παρέλαση της 25ης Μάρτη στο Σύνταγμα. Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις πολιτικων

timthumb

Φαντάροι μοίραζαν σημαιάκια στους πολίτες, πολύ κόσμος στην παρέλαση που έγινε χωρίς κάγκελα και ΜΑΤ, μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και διελεύσεις μαχητικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Παυλόπουλος πρόεδρος Δημοκρατίας , δήλωση μετά το πέρας της παρέλασης της 25 Μάρτη 2015-ΤΣ-ΝΕΡΙΤ

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσιπρας Αλέξης προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετα το περας της παρελασης 25 Μαρτη 2015

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος Πανος , και ο Υπουργος Εθνικής Άμυνας της Κύπρου προέβησαν σε δηώσεις μετα την παρέλαση 25η Μάρτη 2015-/ΤΣ-ΝΕΡΙΤ/ Δείτε το Βίντεο/

 

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την επέτειο της 25ης Μάρτη αναφέρει:

«Έχει δίκιο ο λαός μας όταν λέει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Οι εναγκαλισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, έρχονται για να μας θυμίσουν ότι η «ιερά συμμαχία» τού Μέτερνιχ, που σήμερα παίρνει τη μορφή της ΕΕ και των τριών θεσμών, υπάρχουν για να καθυποτάσσουν τους εργάτες, τους λαούς, να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης.

Και μάλιστα σήμερα, για τις διαφημιστικές ανάγκες η κυβέρνηση φοράει και τη μάσκα του πατριώτη εθνικιστή, παρελαύνοντας «υπερήφανα», για να γιορτάσει τις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις της».
***

Η παρέλαση τελειώνει, ο κόσμος ακολουθεί μέχρι την διασταύρωση Αμαλίας & Όθωνος και ο τελετάρχης ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ολοκλήρωσής της.

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Νούση για την αποστολή των βίντεο – Φωτο . /Vasilis Nousis [vasilis.nousis@gmail.com]

Επισήμως, η επανάσταση του ’21 ξεκίνησε στις 25 Μάρτη, ενώ είναι γνωστό ότι στις 21 Μάρτη είχε σηκώσει τη σημαία της επανάστασης ο Π. Καρατζάς στην Πάτρα και στις 23 Μάρτη ο Κολοκοτρώνης απελευθέρωσε την Καλαμάτα, αφού πρώτα από τις 22 Φλεβάρη 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης (αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας) είχε περάσει τα σύνορα της Ρωσίας με την οθωμανική αυτοκρατορία, κηρύσσοντας στη Μολδαβία την επανάσταση.

Η επιλογή της 25ης Μάρτη σηματοδοτεί αυτό που το επίσημο κράτος ήθελε να επιβάλει: ότι η «σημαία της Επανάστασης υψώθηκε από το δεσπότη Παλαιών Πατρών Γερμανό». Η επιλογή αυτή έγινε μετά τη νίκη της Επανάστασης, για να επιβάλει στο συμβολισμό και τη συμμετοχή της επίσημης εκκλησίας στην Επανάσταση, παρότι αυτό καθαυτό το γεγονός της «σημαίας στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό» είναι ανύπαρκτο.

Επιμέλεια :Mynima-Hellas.com / Dim Sin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.