Παπαστεργιάδης: Κάναμε μια μικρή Ελληνική κωμόπολη στην Μελβούρνη

untitled

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κωμωδίας Μελβούρνης.

Στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο θα γίνουν περίπου 80 εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κωμωδίας της Μελβούρνης που ξεκινά στις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, εκφράζει την μεγάλη ικανοποίησή του που το νεόδμητο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κωμωδίας.

Το Melbourne International Comedy Festival διεξάγεται φέτος για 29η συνεχή χρονιά. Εκατοντάδες κωμικοί και θίασοι, από την Αυστραλία και όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσουν παραστάσεις και stand up comedy, τις οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν συνολικά 700.000 θεατές!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εκτιμά πως στις τέσσερις εβδομάδες που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ Κωμωδίας, πολλές χιλιάδες θεατές θα περάσουν από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

«Όταν ξεκινήσαμε το όνειρο του Κέντρου, αυτό οραματιζόμασταν» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινότητας.

«Θέλαμε ένα Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, μοναδικό στο είδος του στο χώρο του ελληνισμού της διασποράς με παγκόσμια ακτινοβολία. Λίγους μόνο μήνες μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Διαλέξεις, εκθέσεις και παραστάσεις μαζί με μαθήματα Αρχαίων και Νέων Ελληνικών είναι καθημερινό φαινόμενο.

«Για παράδειγμα, την περασμένη Δευτέρα είχαμε διάλεξη σε έναν όροφο, παρουσίαση βιβλίου στον άλλο, μαθήματα Αρχαίων και Νέων Ελληνικών σε άλλους ορόφους. Επίκεντρο όλων η ελληνική γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Εκατοντάδες τα άτομα που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας, όπως συμβαίνει με όλες τις εκδηλώσεις. Κάναμε μια ελληνική κωμόπολη στο κέντρο της πόλης» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.