Αυστραλία:Οργιάζουν τα επεισόδια σεξουαλικών παρενοχλήσεων στα νοσοκομεία

imagesMHR39WD4

Γνωστή χειρουργός συμβούλευσε τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν την ιατρική, να ενδίδουν στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις των συναδέλφων τους γιατρών αν θέλουν να κάνουν επαγγελματική καριέρα.

Γνωστή χειρουργός συμβούλευσε τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν την ιατρική, να ενδίδουν στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις των συναδέλφων τους γιατρών αν θέλουν να κάνουν επαγγελματική καριέρα.

Πρόκειται για την καρδιοχειρουργό, Gabrielle McMullin, η οποία έγραψε ένα βιβλίο για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και αναφέρθηκε στο ρόλο της ποσόστωσης και τι μπορεί να γίνει ώστε να καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες στις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση του ABC μετά την παρουσίαση του βιβλίου, προειδοποίησε της γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με την ιατρική ότι, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν το ιατρικό επάγγελμα, η σεξουαλική παρενόχληση συνεχίζει να οργιάζει στα νοσοκομεία της Αυστραλίας.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι λέει στις διάφορες υποψήφιες γυναίκες γιατρούς που πηγαίνουν στο νοσοκομείο που εργάζεται για επαγγελματική εξάσκηση ότι ο ευκολότερος τρόπος να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είναι να ενδώσουν στις παρενοχλήσεις, λόγω της κουλτούρας που επικρατεί ακόμα στα νοσοκομεία μεταξύ των ανδρών γιατρών.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.