Πιέσεις των πιστωτών βλέπει πίσω από τις καθυστερήσεις η Wall Street Journal

Πιέσεις των πιστωτών βλέπει πίσω από τις καθυστερήσεις η Wall Street Journal

Στις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα από τους πιστωτές της αποδίδει η Wall Street Journal τις καθυστερήσεις στην αποστολή της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που αναμένει η Eυρωζώνη από την ελληνική κυβέρνηση ως αντάλλαγμα της συνέχισης της δανειακής συμφωνίας για ακόμα λίγους μήνες.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, παρά το γεγονός ότι η καθυστέρηση δεν θεωρείται ως πρόβλημα που θα ακρωτηριάσει το αίτημα παράτασης, ωστόσο δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια μικρή καθυστέρηση στην αποστολή του καταλόγου δεν θα προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες, εφόσον τα προτεινόμενα μέτρα είναι σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Εστιάζοντας στη σημασία της παράτασης της δανεικής σύμβασης, η εφημερίδα σημειώνει πως «η επέκταση θα βοηθήσει να κρατήσει την κυβέρνηση εν ζωή για άλλους τέσσερις μήνες και της δώσει το χρόνο να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης για τα επόμενα έτη».

Πηγή;in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.