«Γυναίκες έτοιμες για όλα» Από τον Θίασο «Παροικία»

Η πρωταγωνιστές του έργου

Η πρωταγωνιστές του έργου

Όπως κάθε χρόνο για 25 ολόκληρα χρόνια, 1990-2015, ο «Θίασος Παροικία» ξεκινάει μια ακόμα θεατρική χρονιά, με την σπαρταριστή κωμωδία του γνωστού συγγραφέα Γιώργου Λαζαρίδη, «Γυναίκες έτοιμες για όλα».

Άλλωστε, από πέρυσι, την ίδια εποχή που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία, ποιος αλήθεια δεν την θυμάται, το «Άνδρες έτοιμοι για όλα», των Ρέππα-Παπαθανασίου, είχε ανακοινωθεί σαν το επόμενο και για πρώτη φορά στην Αυστραλία έργο του θιάσου.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης πέθανε ξαφνικά πριν ένα χρόνο, ενώ ακόμα ήταν πρόεδρος, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, αφήνοντας πίσω του τεράστιο συγγραφικό έργο, περισσότερα από 500 έργα για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Λίγο-πολύ δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει δει έργο του. Στα έργα του πρωταγωνίστησαν επί έξι ολόκληρες δεκαετίες όλοι -μα όλοι-, οι κλασικοί Έλληνες ηθοποιοί, Κωνσταντάρας, Βέγγος, Βουτσάς, Παπαγιαννόπουλος, Ηλιόπουλος, Σταυρίδης, Χρονοπούλου, Καρέζη, Αυλωνίτης, Λιάσκος… Έζησε και τους δύο μεγάλους πολέμους, τους ξεριζωμούς, τη δικτατορία, όλη σχεδόν την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας. Κοινωνικός και πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης, άφησε μεγάλο έργο πίσω του.

Η κωμωδία του «Γυναίκες έτοιμες για όλα» είναι μία κοινωνική και σύγχρονη κωμωδία, με πολύ πολύ γέλιο. Εξελίσσεται στην Κέρκυρα, στην βίλα του τοπικού εργοστασιάρχη, Κοσμά Κατραμάδου, με φόντο το Ποντικονήσι. Επτά πρωταγωνιστές φιλοξενεί η βίλα, τον καθένα με το προσωπικό του κόμμα, ανάλογα με τα συμφέροντά του.

Η Ζαμπέτα, όμορφη, αυθάδης, καμαριέρα έτοιμη για σκάνδαλα, οπαδός του κόμματος «Ο σκοπός, αγιάζει τα μέσα».

Ο Γεράσιμος Μεταξάτος, ντόπιος αστυνομικός, με διάθεση προς διαπλοκή, οπαδός της παράταξης «Όλοι τα παίρνουμε».

Η Λίζα Κατραμάδου, … κόμματος κατά τα άλλα , αλλά και του κόμματος «Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις…. Κύριε Κατραμάδο μου»..

Ο Κοσμάς Κατραμάδος, βιομήχανος, κονσερβάς, παλαιό στέλεχος από πατρός και πάππου, του κόμματος «Ο καλός ο μύλος, όλα τα αλέθει».

Ο Λελές Μπαρολές, ποιητής, ιδιόρρυθμος όλων των απολαύσεων, φανατικός του κόμματος «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει, ο κόσμος μας».

Η Ελβίρα, ερωτικός πειρασμός χωρίς συζήτηση. Πρόθυμη στη ζήτηση της παράταξης, «Το αίμα νερό δεν γίνεται».

Ο Τριαντάφυλλος, μικροαπατεώνας, καζινόβιος, γκομενάκιας, ανήκει σε όλα τα κόμματα φτάνει να γίνεται νταλαβέρι.

Τους πιο πάνω κυρίες και κυρίους, ενσαρκώνουν οι γνωστοί μας ύποπτοι και από τους «Άνδρες έτοιμοι για όλα», Σταύρος Αρμπερόρης, Χρήστος Κουτές, Μαρίνα Λέζου, Φένια Χατζημιχαήλ, Γιώργος Γαζέτης, η καινούργια μας ηθοποιός Σουζάνα Παπαδοπούλου και ο Θανάσης Μακρυγιώργος, που σκηνοθετεί το έργο.

Γυναίκες έτοιμες για όλα και όταν λέμε για όλα για όλα. Όπως πάντα στο γνωστό στέκι του στο θέατρο Kew, από το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή, 20 Μαρτίου.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.