Η Αυστραλία χρειάζεται τους ξένους εργάτες

imagesFAF46NAW

Οι Αυστραλοί αρνούνται να δουλέψουν σε αγροτικές δουλειές

Οι Αυστραλοί εργαζόμενοι, ακόμα και αυτοί που είναι άνεργοι, αρνούνται να δουλέψουν σε αγροτικές δουλειές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών στην επαρχία.

Αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί αγρότες που έχουν μεγάλα κτήματα σε πολλές επαρχίες της χώρας, αναγκάζονται να προσλάβουν νεαρούς τουρίστες, που ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να εργαστούν 20 ώρες τη βδομάδα, για τις δουλειές τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτών Βικτώριας, πάνω από 40.000 ξένοι τουρίστες, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών εργάζονται κάθε χρόνο σε αγροκτήματα της χώρας.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι οι ξένοι εργάτες είναι απαραίτητοι για την οικονομία της χώρας και ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επεκτείνει το χρονικό όριο που επιτρέπει στους νεαρούς τουρίστες να εγγίζονται.

Ιδιαίτερα για τις εποχιακές δουλειές, οι αγρότες βασίζονται πια σχεδόν αποκλειστικά στους νεαρούς τουρίστες που θα εργαστούν για τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών.

Εκτός, όμως, από τους αγρότες στα εργατικά χέρια των νεαρών τουριστών βασίζονται και άλλοι εργοδότες όπως για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες μπυραριών, εστιατορίων και ξενοδοχείων που δεν μπορούν να βρουν ντόπιους εργάτες.

Αναφερόμενη στο θέμα, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Suzan Finger, δήλωσε ότι οι νεαροί τουρίστες είναι πραγματικό χρυσωρυχείο για τους αγρότες που ψάχνουν απελπισμένα να βρουν εργατικά χέρια.

Σύμφωνα με την ίδια, οι νεαροί τουρίστες που έχουν βίζες περιορισμένης εργασίας και οι ξένοι εργάτες παίζουν απαραίτητο ρόλο στη συγκομιδή των φρούτων και λαχανικών που παράγονται σε διάφορες επαρχίες της χώρας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.