Αυστραλία:Ελπίδες για τους πάσχοντες από καρκίνους του αίματος

imagesJGOVAAAW

Αυστραλοί επιστήμονες εντόπισαν την πρωτεΐνη που τους «καλλιεργεί».

Ερευνητές του Ινστιτούτου Walter and Eliza Hall της Μελβούρνης, δηλώνουν αισιόδοξοι καθώς βρήκαν ότι μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για την αντίσταση που δείχνουν κάποιοι καρκίνοι του αίματος όταν ο ασθενής υποβάλλεται σε σχετικές θεραπείες.

Η πρωτεΐνη που θεωρούν ένοχη για την αντοχή των καρκινικών κυττάρων στους καρκίνους του αίματος είναι η MCL-1.

Κατά τα πειράματα που διεξήγαγαν σε χοιρίδια οι επιστήμονες εισήγαγαν στον οργανισμό τους καρκινικά κύτταρα και στην συνέχεια απομόνωσαν απ’ αυτά την πρωτεΐνη MCL – 1. Αυτό που ανακάλυψαν στην συνέχεια ήταν ότι τα καρκινικά κύτταρα εξαφανίστηκαν και το ανοσοποιητικό σύστημα των χοιριδίων είχε καταφέρει να τα εξουθενώσει.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου είχαν ήδη εντοπίσει ότι η πρωτεΐνη αυτή ρυθμίζει την ζωή των κυττάρων και έπαιζε σπουδαίο ρόλο στην διατήρηση και των καρκινικών κυττάρων. Μάλιστα πιστεύουν ότι αν τελικά καταφέρουν να απομονώσουν την λειτουργία αυτής της πρωτεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν θα είναι μόνο οι καρκίνοι του αίματος που θα μπορούν να «πολεμήσουν» αλλά και άλλου τύπου καρκίνοι.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Blood» και οι επιστήμονες θα εστιάσουν τις επόμενες έρευνές τους στο να βρουν κάποιο φάρμακο που να απομονώνει την συγκεκριμένη πρωτεΐνη από τον οργανισμό σε άτομα που πάσχουν ήδη από καρκίνο.

Πηγή:  Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.