Αποζημίωση και στα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων εντός της Αυστραλίας

imagesC5UD12SL

Αυτό ζητά ο γεν. Εισαγγελέας Ν.Ν. Ουαλίας με αφορμή την επίθεση στο Martin Place.

Το αίτημά του για χορήγηση αποζημίωσης στα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων εντός της χώρας, εφάμιλλης αυτής που λαμβάνουν όσοι Αυστραλοί πέσουν θύματα τέτοιων επιθέσεων στο εξωτερικό, έστειλε εγγράφως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο γεν. εισαγγελέας της Ν.Ν. Ουαλίας, Brad Hazzard.

O κ. Hazzard ζητά όσοι πέφτουν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αυστραλία να έχουν πρόσβαση στο ειδικό ταμείο αποζημιώσεων που προσφέρει πλήρη κάλυψη στα θύματα παρομοίων επιθέσεων στο εξωτερικό, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτήν την στιγμή, οι συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στο Martin Place του Σίδνεϊ, δικαιούνται να λάβουν πολύ λίγα χρήματα (το ανώτερο $15,000, συν κάποια χρήματα για έξοδα κηδείας), ενώ στην περίπτωση που αυτή η επίθεση συνέβαινε εκτός Αυστραλίας θα ελάμβαναν ο καθένας $75,000.

Στην περίπτωση των ανθρώπων που απλώς έπεσαν θύματα ομηρίας, η αποζημίωση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία της Ν. Ν. Ουαλίας να λάβουν είναι μόλις $1,500.

«Τα όσα συνέβησαν στο Martin Place, προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά για το πώς μπορούμε καλύτερα να προστατεύσουμε και στηρίξουμε τους πολίτες μας ενόψει του φαινομένου του παγκόσμιου εξτρεμισμού. Το θέμα είναι σοβαρό και δεν είναι σωστό οι πολίτες μας να αντιμετωπίζονται διαφορετικά αν πέσουν θύματα εντός της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Hazzard.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου ο 34χρονος, Τόρι Τζόνσον, διευθυντής της καφετέριας Lindt, που βρισκόταν στο Martin Place και η 38χρονη δικηγόρος, Κατρίνα Ντόουσον, που κρατούνταν όμηροι με άλλους συνολικά 17 ανθρώπους από τον 50χρονο αυτοαποκαλούμενο ιερέα, Μαν Μαρόν Μονίς, σκοτώθηκαν κατά την έφοδο της αστυνομίας στους χώρους της καφετέριας μετά από 16 ώρες ομηρίας.

Άλλα, τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν κατά την έφοδο των αστυνομικών.

Στη σύσταση του κ. Hazzard αρνήθηκε, πάντως, να απαντήσει ο ομοσπονδιακός ομόλογός του, κ. George Brandis.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.