Αυστραλία: “Μην επιτρέψετε στην τρομοκρατία να σας φιμώσει”

images2N090IOO

Η έκκληση του Abbott στον αυστραλιανό λαό.

Ο πρωθυπουργός, Τony Abbott, κάνει έκκληση στον αυστραλιανό λαό να μην επιτρέψει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι -που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι-, να τους φιμώσει και να τους αφαιρέσει την ελευθερία του λόγου.

Ο κ. Abbott ανάφερε ότι επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, προκειμένου να εκφράσει «τη συμπαράσταση, τη φιλία και τη λύπη του αυστραλιανού λαού» προς το λαό της Γαλλίας, για το τραγικό γεγονός, εξήρε, δε, τη στάση του Γάλλου προέδρου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση που ακολούθησε την τρομοκρατική επίθεση.

Την εν λόγω επίθεση καταδίκασαν, επίσης, ηγέτες της Μουσουλμανικής κοινότητας, οι οποίοι δήλωσαν ότι η προσβλητική γελοιογραφία στο περιοδικό δεν δικαιολογούσε τέτοια αγριότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Abbott τόνισε ότι μπορεί να καταλάβει ότι ο κόσμος έχει όντως τρομοκρατηθεί μετά την επίθεση αυτή, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να φοβηθεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, μετά αυτό που συνέβη στη Γαλλία.

«Θα πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό, φυσικά, είναι επόμενο, σε κάποιο στάδιο να ενοχλήσει κάποιους. Προσωπικά, ως πολιτικός, μερικές φορές, ανοίγοντας την εφημερίδα, σκέφτομαι «Ω Θεέ μου, αυτό είναι τόσο άδικο». Από την άλλη όμως πλευρά, είναι μέρος μιας ελεύθερης κοινωνίας. Η σύγκρουση ιδεών, η ικανότητα των ανθρώπων να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, είναι αυτό που μας καθιστά μια ελεύθερη κοινωνία. Βέβαια, καλό είναι να είμαστε ευγενείς. Αν αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί, ας το δεχτούμε και ας μη μας διαφεύγει ποτέ ότι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας προηγμένης κοινωνίας, είναι η ελευθερία λόγου».

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

O Samier Dandan, πρόεδρος του Συνδέσμου Λιβανέζων Μουσουλμάνων, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες, αυτοί που διέπραξαν την επίθεση, δεν μας εκφράζουν. Δεν εκφράζουν την πίστη μας. Μπορεί να εκτελούν αυτές τις πράξεις στο όνομα της θρησκείας μας, σίγουρα όμως δεν εκπροσωπούν το 99% της μουσουλμανικής κοινότητας».

Την ίδια ώρα προέτρεψε τους Αυστραλούς να μην επαναδημοσιεύσουν προκλητικές γελοιογραφίες του περιοδικού για τον προφήτη Μωάμεθ, τονίζοντας ότι «από την πλευρά μας, δεν συμφωνούμε με τη δημοσιοποίηση προσβλητικών εικόνων οποιουδήποτε προφήτη, συμπεριλαμβανομένου και του Ιησού. Το μόνο που ζητάμε είναι σεβασμός προς τη θρησκεία μας. Είναι πολύ; Οι άνθρωποι και βέβαια δικαιούνται ελευθερία λόγου, την ίδια ώρα όμως οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό».

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι Αρχές οφείλουν να εξακριβώσουν το λόγο των τρομοκρατικών επιθέσεων και να φτάσουν στη ρίζα του κακού. Να εντοπίσουν δηλαδή γιατί μερικοί μουσουλμάνοι φανατίζονται και καταλήγουν σε βίαιες πράξεις».

Πηγή: Νέος Κόσμος

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.