Εκτός ελληνικών υδάτων το πλοίο με τους 700 μετανάστες – Απεμπλέκεται η ελληνική πλευρά

Εκτός ελληνικών υδάτων το πλοίο με τους 700 μετανάστες – Απεμπλέκεται η ελληνική πλευρά

Εκτός Eλληνικού FIR (εκτός δηλαδή του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης) πλέει αυτή την ώρα, με δικά του μέσα, το εμπορικό πλοίο με την σημαία Μολδαβίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί.

Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευδαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.

Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μεσημέρι, ανέφερε, ότι το πλοίο φαινόταν από το νησί, μάλιστα έκανε ελιγμούς και έπλεε νοτιοδυτικά, για να αποφεύγει τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως το πλοίο που έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας και εξέπεμψε SOS μετέφερε παράνομους μετανάστες, με τον αριθμό τους να φθάνει έως και τους 700.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, το πλοίο Blue Sky, φορτηγό, έπλεε 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία, ωστόσο ο προορισμός που είχε δηλώσει ήταν η Ριέκα της Κροατίας. Ωστόσο φαίνεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι έστειλε σήμα SOS το πλοίο άλλαξε πορεία σύμφωνα με το ίχνος του στο marinetraffic. Το πλοίο είναι μήκους 80 μέτρων και κανείς για την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS.

Λίγο πριν τις 15:00 πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού είχαν λάβει το πράσινο φως για να αναχωρήσουν με δύο σκάφη από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρισκόταν το μικρό εμπορικό πλοίο.

Πηγή:  iefimerida.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.