Έκρηξη ενδοοικογενειακής βίας φέτος στη Βικτώρια

Έκρηξη ενδοοικογενειακής βίας φέτος στη Βικτώρια

Η Rose Batty, μητέρα του 11χρονου Luke, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2014 έπεσε θύμα των χτυπημάτων του πατέρα του.

Το ποτό και τα χρέη, οι πιο συχνές αιτίες τσακωμών.

Συνηθίζεται να αναφέρεται κανείς στα Χριστούγεννα περιγράφοντάς τα ως μέρες αγάπης. Μόνο ως τέτοιες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φέτος, ιδίως στα κεντρικά της Αστυνομίας της Βικτώριας.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τις περασμένες ημέρες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όσο πλησίαζαν οι γιορτές, τόσο αυξάνονταν τα κρούσματα βίας και οι κλήσεις στα αστυνομικά τμήματα και στα νοσοκομεία. Ο φετινός Δεκέμβρης συγκαταλέγεται στους πιο βίαιους μήνες των τελευταίων ετών.

Εκατόν εβδομήντα δύο περιπτώσεις επιθέσεων μεταξύ συντρόφων καταγράφηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων του 2013, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε. Πέρυσι τον Δεκέμβριο, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν 5.898 και τα 3.876 αφορούσαν παιδιά.

Το αλκοόλ, οι οικονομικές υποχρεώσεις και η πίεση από τους συγγενείς αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες βίαιων ξεσπασμάτων μεταξύ ζευγαριών και μελών της ίδιας οικογένειας.

«Ετοιμαζόμαστε για μία πολύ φορτισμένη παραμονή πρωτοχρονιάς» λέει ο Ροντ Τζούνινγκ, προϊστάμενος του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης της Αστυνομίας της Βικτώριας.

«Αν κάποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει αυτές τις μέρες, έστω κι από κοντινό του πρόσωπο, οφείλει να απομακρυνθεί άμεσα από την απειλή» συμπληρώνει.
Η αστυνομία της Βικτώριας, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα κρούσματα βίας, τα οποία ενδέχεται να έχουν στόχο τόσο παιδιά και γυναίκες όσο και άντρες-παρέχοντας προστασία .

«Οφείλουμε να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή εθνικότητας» τόνισε ο κ. Τζούνινγκ.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.