Αδελαϊδα:Ιδρύει κόμμα ο ομογενής, μέχρι τώρα ανεξάρτητος, γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών

 

untitled

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ιδρύει νέο κόμμα, το οποίο όπως και το κόμμα του μεγαλοεπιχειρηματία Clive Palmer, Palmer United Party, θα φέρει το όνομά του. Το νέο κόμμα του γερουσιαστή Νίκου Ξενοφών θα ονομάζεται Nick Xenophon Team (NXT) (Η Ομάδα του Νίκου Ξενοφώντα) και θα έχει υποψηφίους σε όλες τις Πολιτείες της χώρας.

Ο ομογενής γερουσιαστής ερωτώμενος για τους λόγους που τον οδήγησαν στην δημιουργία ενός νέου κόμματος, είπε ότι ο βασικότερους απ’ αυτούς ήταν το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύονται πλέον τα μεγάλα κόμματα και μέσα από το δικό του θέλει να δώσει μία εναλλακτική λύση στο εκλογικό σώμα.

«Θέλω να γίνουμε αυτή η εναλλακτική λύση» δήλωσε ο ίδιος, ενώ δεν αποκάλυψε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του κόμματός του.

Ο Νίκος Ξενοφών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Γερουσία το 2007, ως ανεξάρτητος γερουσιαστής της Νότιας Αυστραλίας, και μέσα σε έξι χρόνια κατάφερε να κερδίσει εγάλο ποσοστό ψήφων. Στις εκλογές του 2013 κατάφερε να κερδίσει τον ψήφο του 25% των ψηφοφόρων της Πολιτείας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.