$300.000 από την κυβέρνηση στην ενορία Αγ. Χαραλάμπους στο Templestowe

Από δεξιά, ο υπουργός Χωροταξίας κ. Matthew Guy, ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Ε

Από δεξιά, ο υπουργός Χωροταξίας κ. Matthew Guy, ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας Ανδρέας Γεωργίου, ο εφημέριος Αγίου Χαραλάμπους, Ηλίας Κεντρωτής, λαμβάνοντας την επιταγή των $300.000 και o δήμαρχος Manningham, κ. Τζιμ Γρίβας

Για την ανέγερση κτιρίου για το Tμήμα Νέων της ενορίας.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας θα επιδοτήσει την ανέγερση κτιρίου σε υπάρχον οικόπεδο της Ενορίας Αγ. Χαραλάμπους με κονδύλι $300.000.
Τα ευχάριστα νέα για την επιχορήγηση του διωρόφου κτιρίου ανακοινώθηκαν στην εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας την περασμένη Κυριακή από τον υπουργό Χωροταξίας κ. Matthew Guy, που εκλέγεται στην έδρα του Bulleen, έδρα στην οποία υπάγεται και η περιοχή Templestowe όπου βρίσκεται και ο ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους.

Η επιχορήγηση των $300,000 εντάσσεται στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας για Εθνοτικούς Οργανισμούς.
Ο πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Αγίου Χαραλάμπους, Ανδρέας Γεωργίου, μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», ανέφερε ότι για την έγκριση της αίτησης για επιχορήγηση σημαντική ήταν η συνδρομή της Αρχιεπισκοπής, ενώ παράλληλα εξήρε και τις προσπάθειες του Τζέιμς και της Κατερίνας Δρούκα, ενοριτών του Αγίου Χαραλάμπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να επιτευχθεί η έγκριση της επιχορήγησης.

«Είναι συγκινητικό να βλέπω τα παιδιά που κάποτε σήκωνα στην αγκαλιά μου για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγ. Χαραλάμπους να είναι σήμερα οι ίδιοι γονείς αλλά και ενεργά μέλη της ενορίας μας» είπε ο κ. Γεωργίου.

Το νέο κτίριο, που θα χτιστεί στο πίσω μέρος του ναού, θα είναι, όπως προαναφέραμε, διώροφο και θα χρησιμοποιείται για την οργάνωση εκδηλώσεων από τον τμήμα νέων της ενορίας που αυτή την στιγμή αριθμεί περίπου 70 άτομα.

«Τα σχέδια του νέου κτιρίου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες θα κατατεθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου» είπε ο κ. Γεωργίου, ο οποίος επίσης τόνισε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν ενστάσεις από τους γείτονες καθώς η σχέση τους με την ενορία είναι άψογες μέχρι αυτή τη στιγμή.

Σε ερώτησή μας για το αν η κυβερνητική επιχορήγηση θα φτάσει για να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο ο κ. Γεωργίου ήταν επιφυλακτικός αλλά και αισιόδοξος. «Ευελπιστούμε ότι τα χρήματα θα είναι αρκετά. Ακόμα όμως και αν αποδειχθεί ότι χρειάζονται και άλλα δεν ανησυχούμε, οι ενορίτες μας πάντα στηρίζουν το έργο μας και ξέρουμε πως θα βοηθήσουν και πάλι στο να ολοκληρωθεί και αυτός ο στόχος της ενορίας μας» είπε.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ενορία πιστεύει ότι το κτίριο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: Νέος  Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.