“Ο Κότσιρας πρόσφερε πολλά στην Αυστραλία και την Ελλάδα”

Από την αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Νίκου Κότσιρα που εγκαταλείπει την πολιτική

Από την αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Νίκου Κότσιρα που εγκαταλείπει την πολιτική. Στην φωτογραφία τα ζεύγη Ανδριανάκου, Κότσιρα και Σταμούλη. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μήνυμά του, επαίνεσε την προσφορά του ομογενή Φιλελεύθερου βουλευτή της Βικτώριας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μήνυμά του, επαίνεσε την προσφορά του ομογενή Φιλελεύθερου βουλευτή της Βικτώριας, Νίκου Κότσιρα, προς την ομογένεια, την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

«Ο Μεσσήνιος πολιτικός πρόσφερε πολλά στην θετή του πατρίδα, αλλά και στον Ελληνισμό» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς στο μήνυμά του, που προβλήθηκε σε αποχαιρετιστήρια δεξίωση, μιας και ο κ. Κότσιρας εγκαταλείπει την πολιτική.

Μεταδόθηκαν ακόμα μηνύματα, με τα οποία εξυμνήθηκε η προσφορά του ομογενή πολιτικού, από τον πρώην πολιτειακό πρωθυπουργό, Τζεφ Κένετ, το νυν πολιτειακό πρωθυπουργό, Ντένις Νάπθαϊν, αλλά και από άλλους υπουργούς και βουλευτές.

Η δεξίωση έγινε στο εστιατόριο “MESA” και ο 55χρονος βουλευτής ήταν περιστοιχισμένος από την σύζυγό του, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, συγγενείς τους, συνεργάτες και φίλους.

Ανάμεσά τους και ο υπουργός Πολυπολιτισμού, Μάθιου Γκάι, που θα είναι υποψήφιος πλέον στην έδρα Μπουλίν, την οποία κατείχε ο κ. Κότσιρας επί 14 χρόνια.
Βαθιά συγκινημένος, ο κ. Κότσιρας είπε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα εγγόνια του από ό,τι αφιέρωσε στα παιδιά του.

Δήλωσε υπερήφανος για τα επιτεύγματά του και ευχαρίστησε την μητέρα του που ήταν στην εκδήλωση, αλλά και τον πατέρα του που δεν είναι πλέον στη ζωή.
Ο Νίκος Κότσιρας έφτασε οικογενειακώς στη Μελβούρνη με το «Πατρίς» το 1964. Ήταν μόλις πέντε χρονών.
Σπούδασε εκπαιδευτικός, έγινε διευθυντής σχολείου, αλλά τον κέρδισε η πολιτική.

Ήταν ο πρώτος, γεννημένος στην Ελλάδα, υπουργός του Φιλελεύθερου Κόμματος της Βικτώριας.
Γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού, κοντά στην Πύλο το 1959 και ανέπτυξε μια πολύχρονη, στενή φιλία με το συντοπίτη του Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σύμβουλός του πρώην πρωθυπουργού της Βικτώριας και γνωστού φιλέλληνα, Τζεφ Κένετ, αλλά και του υπουργού του, Φιλ Χάνιγουντ και το 1999 και στις τελευταίες πολιτειακές εκλογές την διατήρησε με ποσοστό 64%!

Υπηρέτησε ως υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων αρχικά και στη συνέχεια και υπουργός Ενέργειας.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.