Αυστραλία: Ο θησαυροφύλακας «εκβιάζει» την αντιπολίτευση με τον… πόλεμο

HOCKING

«Η αντιπολίτευση συμφώνησε για την εμπλοκή της Αυστραλίας στον πόλεμο που διεξάγεται στο Ιράκ και πρέπει να υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, γιατί η εμπλοκή μας εκεί ενέχει και το σχετικό κόστος» είπε ο θησαυροφύλακας, Joe Hockey, προσθέτοντας ότι αυτό θα αποδείξει και το κατά πόσο η αντιπολίτευση στηρίζει ειλικρινά και με πράξεις και όχι μόνο λόγια την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η εμπλοκή της Αυστραλίας στον πόλεμο του Ιράκ υπολογίζεται ότι θα μάς κοστίσει γύρω στα $500 εκατ., ποσό που προστίθεται στο υπάρχον έλλειμμα της οικονομίας μας, η οποία προ πολέμου -πόσο μάλλον μετά την απόφαση να συμμετέχουμε σ’ αυτόν, και πάντα σύμφωνα με την κυβέρνηση- αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Τα λόγια του κ. Hockey, ελέχθησαν από την Ουάσινγκτον, αλλά ακούστηκαν στην Αυστραλία και η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Εκείνο που δεν ήταν άμεσο είναι η στήριξη του πρωθυπουργού, Tony Abbott, στον θησαυροφύλακα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Bill Shorten, δήλωσε ότι ο λαός καταλαβαίνει ότι ο κ. Hockey χρησιμοποιεί τον πόλεμο -στην ουσία ένα τραγικό γεγονός όπου σκοτώνονται άνθρωποι-, ως πολιτικό παιχνίδι για να επιτύχει την ψήφιση του προϋπολογισμού του και ότι επ’ ουδενί τρόπο δεν πρέπει η εμπλοκή μας στον πόλεμο να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως επιχείρημα για να αυξηθούν οι φόροι ή να περάσει ένας άδικος για τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού προϋπολογισμός.
Ο σκιώδης Θησαυροφύλακας, Chris Bowen, έκανε λόγο για εκβιασμό και επαίσχυντη συμπεριφορά.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, όμως, έστω και αν ερωτήθηκε πολλές φορές αν συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Hockey ή αν θα του ζητήσει να ανακαλέσει τα όσα είπε, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα απαντώντας κάτι εντελώς διαφορετικό… «Ο κ. Shorten είναι πραγματικός πατριώτης και η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να έχει τη δική της άποψη για τον προϋπολογισμό μας».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.