Άρχισε τους βομβαρδισμούς η Αυστραλία

HORNET

Ένα πολεμικό αεροσκάφος της Αυστραλίας συμμετείχε για πρώτη φορά στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ένα πολεμικό αεροσκάφος της Αυστραλίας συμμετείχε για πρώτη φορά στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το αυστραλιανό Υπουργείο Άμυνας.

«Δύο βόμβες έπεσαν από ένα F / A-18F Super Hornet σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε η ανακοίνωση του αυστραλιανού υπουργείου Άμυνας προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος είχε επιστρέψει στη βάση του.

Η Αυστραλία έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να βοηθήσει το διεθνή συνασπισμό στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο σύνολό τους, σχεδόν, οι δυνάμεις αυτές αποτελούνται από στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και δεν είναι μάχιμες χερσαίες δυνάμεις.
Στο μεταξύ, η Τουρκία απαιτεί πως η «συμμαχία των προθύμων» που συμμετέχει με επικεφαλής τις ΗΠΑ στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ στρέφεται εναντίον όλων των τρομοκρατών και όχι μόνο των τζιχαντιστών.
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Καμπέρα, Ρέχα Κεξιντεπέ, δήλωσε ότι η χώρα του απαιτεί από τους συμμάχους να συμφωνήσουν ότι «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τρομοκράτες».

«Στόχος μας», είπε, « θα πρέπει να είναι όλοι οι τρομοκράτες και όχι μόνο το Ισλαμικό Κράτος».
Ο κ. Κεξιντέπε αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), λέγοντας ότι είναι αναγνωρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις που δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί να αναλάβουν τα εδάφη που σήμερα κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, αν αυτό ηττηθεί.
Ο ίδιος είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει την Τουρκία να αντιμετωπίσει το τεράστιο κύμα των προσφύγων και επί πλέον να εξασφαλίσει τα σύνορα της χώρας σε περίπτωση που ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος και ανατραπεί το καθεστώς Ασάντ.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.