Απέσυρε την καταγγελία του αξιωματικός που είπε ότι του επιτέθηκαν Μουσουλμάνοι

biskin

O αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, Μαρκ Μπίσκιν, ζήτησε συγγνώμη από τη Μουσουλμανική Κοινότητα

O αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, Μαρκ Μπίσκιν, ζήτησε συγγνώμη από τη Μουσουλμανική Κοινότητα που διασύρθηκε μετά από καταγγελία αξιωματικού που στη συνέχεια την ανακάλεσε με αποτέλεσμα να «δυναμιτιστεί» ακόμα περισσότερο το κλίμα σε βάρος Μουσουλμάνων.
Όπως είναι γνωστό μέλος των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων ισχυρίστηκε χθες ότι δέχτηκε επίθεση, στο Σίδνεϊ, από δύο άνδρες «μεσανατολικής καταγωγής, σύμφωνα με την εμφάνισή τους».

Δύο άνδρες, υποστηρίχθηκε, πλησίασαν τον αξιωματικό, που ήταν ένστολος, τον απείλησαν και του επιτέθηκαν. Ο αξιωματικός που φέρει μώλωπες, ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Ο ίδιος όμως σήμερα απέσυρε την καταγγελία του με αποτέλεσμα ο Μαρκ Μπίσκιν να ζητήσει συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους της Αυστραλίας που βρίσκονται σε αναβρασμός τις τελευταίες μέρες.

Την Τρίτη, ο 18χρονος Αμπντούλ, Νούμαν Χαϊντέρ, πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Μελβούρνη, μετά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε εναντίον τους.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει ένα 20χρονο που φέρεται να μπήκε με μαχαίρι μέσα σε Ισλαμικό σχολείο του Σίδνεϊ.

Στο Μπρίσμπαν, σε τζαμιά, γράφτηκαν συνθήματα σε βάρος των Μουσουλμάνων ενώ στο Σίδνεϊ μοιράστηκαν φεϊγ-βολάν σε βάρος των Εβραίων.

Σημαίνοντες Αυστραλοί μουσουλμάνοι δηλώνουν ότι η κοινότητά τους στοχοποιείται αδίκως από τις δυνάμεις της τάξης και απειλείται από δεξιές οργανώσεις, καθώς η σκληρή πολιτική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των ριζοσπαστών ισλαμιστών κινδυνεύει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες.
Η Αυστραλία που είναι πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και λαμβάνει μέρος στην κλιμάκωση της δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό για τον κίνδυνο επιθέσεων από Αυστραλούς τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.