Πραγματικότητα το Πτυχίο Ελληνικών Σπουδών στο Macquarie

imagesDN3X1RRV

Εκκλήσεις να το «αγκαλιάσει» η Ομογένεια.

Σάρκα και οστά λαμβάνει το πλήρες Πτυχίο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϊ που θα αρχίσει να προσφέρεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2015.
Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι και ο στόχος είναι σε αρχική φάση, να υπάρξουν τουλάχιστον 25 με 30 φοιτητές που θα δείξουν ενδιαφέρον να εγγραφούν και συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του Πτυχίου, το οποίο θα είναι τριετές με 24 μαθήματα.

«Σκελετός του πτυχίου είναι η γλώσσα γιατί μέσω αυτής μαθαίνουμε για την ιστορία και τον πολιτισμό. Θα έχουμε μαθήματα για τη Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα και άλλες μορφές πολιτευμάτων, τον Μέγα Αλέξανδρο, τη Μυθολογία, το Βυζάντιο και θα καταλήγουμε στην Σύγχρονη Ελλάδα» εξήγησε η Δρ. Ελισάβετ Κεφαλληνού, επικεφαλής του Τμήματος Ελληνικών αυτού του Πανεπιστημίου.

Συμπλήρωσε ότι θα διδάσκονται και τα Αρχαία Ελληνικά σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαίας Ιστορίας και Αρχαίων Ελληνικών του αυτού Πανεπιστημίου.
Τα μαθήματα θα προσφέρονται και ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου (όπως ισχύει και σήμερα), οπότε θα γίνονται δεκτοί φοιτητές απ’ όλη την Αυστραλία.
Η Δρ. Κεφαλληνού εξήγησε ότι το πτυχίο θα προσφέρεται και σε αρχάριους σε ό,τι αφορά την γνώση της Ελληνικής γλώσσας και απηύθυνε ειδική έκκληση στους παππούδες και γιαγιάδες της Ομογένειας να προτρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να παρακολουθήσουν ντα μαθήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για την δομή του πτυχίου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.courses.mq.edu.au/bhelstudies ή στον τηλεφωνικό αριθμό 02-9850 6783.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.