H Παναγιωταρέα με ταγιέρ… συνομιλεί μόνο με σφίγγες στο λόφο Καστά

10647802_10204794690728219_1053454742_n-350x250

Του Γιώργου Ροδάκογλου

Δεν μας ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι η Άννα Παναγιωταρέα παρακολουθεί μέσα από τον μακεδονικό τάφο του τύμβου Καστά τις αρχαιολογικές έρευνες σαν να βρίσκεται στο διαμέρισμα της.

Η σύζυγος του Διευθυντής του αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμανλή και στενή φίλη της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μπορεί να γράφει βιβλίο, μπορεί να βγάζει φωτογραφίες, μπορεί να κάνει ντοκιμαντέρ. Μπορεί να απολαμβάνει τον ίσκιο κάτω από τις τέντες την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι συνάδελφοι σε απόσταση 60 μέτρων καίγονται κάτω από τον ήλιο. Μπορεί να πηγαινοέρχεται με κρατικό αυτοκίνητο και να απολαμβάνει την δροσιά του κλιματιστικού. Ακόμα και εάν η ίδια θέλει να στοχάζεται με φόντο τις σφίγγες φορώντας ταγιέρ… ούτε αυτό μας ενοχλεί.
Αλλά να το σχολιάζει εκ του ασφαλούς μέσω του προφίλ της στο FB τα όσα γράφουν όλοι οι συνάδελφοι, αυτό νομίζω ότι είναι στα όρια της υπερβολής και της πρόκλησης.

Κυρία Παναγιωταρέα δεν επιζητούμε τίποτα στην περίπτωση που η παρουσία σας εδώ στο λόφο Καστά οφείλεται σε ιδιωτική σχέση με τους αρχαιολόγους. (απάντηση που δεν έχει δοθεί από το υπουργείο και δημιουργεί μεγάλο θέμα). Εάν όμως αποτελείτε μέρος του επιτελείου των ανασκαφών του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα τύπου τότε όλοι εμείς που καταγράφουμε επί ένα μήνα τις ανασκαφές σας βαθμολογούμε έως τώρα, «κάτω από τη βάση» .

Καθημερινά ανταλλάσουμε την καλημέρα με όλους τους εργαζόμενους στις ανασκαφές και μάλιστα την απολαμβάνουμε μ’ ένα απέραντο χαμόγελο.

Την καλημέρα όμως αυτή, από εσάς κυρία ‘Αννα Παναγιωταρέα δεν την ακούσαμε ποτέ. Να υποθέσω ότι μάλλον είναι δύσκολο να βγει από το στόμα σας γιατί διαφορετικά δεν θέλω να πιστεύω ότι μας θεωρείτε δημοσιογράφους κατώτερης υποστάθμης από τη δική σας.( τα παιδιά του χωριού… και εσείς η αστή)

Περπατήστε λοιπόν μερικές δεκάδες μέτρα όπως έκανε η Κατερίνα Περιστέρη να μας δείτε. Δεν επιζητούμε να σας κλέψουμε τη δόξα της ιστορία του τόπου μας. Εξάλλου αυτή δεν σας ανήκει.

Είστε όμως καθηγήτρια του τμήματος δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη και διδάσκετε στους φοιτητές δημοσιογραφίας ρεπορτάζ και δεοντολογία. Εάν η στάση σας αυτή αποτελεί μέρος ενός μαθήματος τότε πραγματικά δείχνετε το δρόμο ως «φωτεινό» παράδειγμα για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν στο μέλλον.

(Μια ακόμη μέρα στο λόφο Καστά όπου αυτή τη φορά η κυρία Παναγιωταρέα εμφανίστηκε με… ταγιέρ!!!)

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΕΡΕΑ

Μιλώντας για την ‘Αννα Παναγιωταρέα σύζυγο του αρχαιολόγου και Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, ο Σαράντος Καργάκος δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών
«Τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν είναι τσιφλίκι του εκάστοτε δερβέναγα ή οποιασδήποτε δερβενοκυρίας που κατοικοεδρεύει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχουν δικαιώματα και οι άλλοι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επιστήμονες που επιθυμούν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο»
Έξαλλος ο καταξιωμένος ιστορικός και συγγραφέας απαντώντας στην επισήμανση της δημοσιογράφου Ελένης Μωραίτη ότι όλα αυτά αφορούν την Άννα Παναγιωταρέα ο κύριος Καργάκος δήλωσε:
«Δεν είμαι στο κύκλωμα ευνοιοκρατίας που κυριαρχεί δυστυχώς στο Υπουργείο Πολιτισμού. Φτάνουν στα αυτιά μου πληροφορίες ότι κάποια εποπτεύει εκεί εν δυνάμει, είναι κάποια κυρία η οποία κινηματογραφεί, κάτι που οπωσδήποτε προκαλεί ένα σκανδαλισμό.
Φοβάμαι ότι με τέτοια καμώματα αντί να αναδειχθούμε θα γίνουμε ρεζίλη Και να θυμάστε αυτό που λέω θα γίνουμε ρεζίλη. Ήδη έχει προκαλέσει σάλο στο Υπουργείο Πολιτισμού και στα δημοσιογραφικά γραφεία η στάση της κυρίας αυτής.
Καλώ τον πρωθυπουργό να εξετάσει ο ίδιος το ζήτημα γιατί θα γίνει χαλασμός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

Πηγή: thousandnews.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.