Το ναρκωτικό ice «Παγώνει» την Αυστραλία

ice

Το ναρκωτικό ice μας φτάνει σε μεγάλες ποσότητες από τον Καναδά.

Καναδοί έμποροι ναρκωτικών εξάγουν τεράστιες ποσότητες του επικίνδυνου ναρκωτικού ice στην Αυστραλία.
Οι αυστραλιανές διωκτικές Αρχές έκαναν γνωστό ότι από το 2010 έως σήμερα έχουν προβεί σε 25 κατασχέσεις του ναρκωτικού ice που εισήχθη παράνομα στη χώρα από τον Καναδά και η συνολική του αξία ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Συνολικά, πέρυσι κατασχέθηκε στην Αυστραλία ποσότητα αξίας 2,7 δισ. δολαρίων του ναρκωτικού ice και έγιναν 100.000 συλλήψεις!
Το συγκεκριμένο ναρκωτικό, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, απειλεί τη νέα γενιά και κάνει θραύση και στις τάξεις της ομογένειας.
Σε έκθεση της Αυστραλιανής Επιτροπής Πρόληψης Εγκλήματος (Australian Crime Commission), αναφέρονται ανατριχιαστικά στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ποσότητα του ice που κατασχέθηκε πέρυσι παρουσίασε μια τεράστια αύξηση που έφτασε το 300%.
Τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα, ακόμα και θάνατοι στις τάξεις της ομογένειας με δράστες χρήστες του ναρκωτικού ice.
Ο εθισμός στην κρίσταλ μεθ, στο ice δηλαδή, είναι ένας από τους σκληρότερους εθισμούς σε ναρκωτικά και δύσκολος στη θεραπεία του και πολλοί πεθαίνουν πιασμένοι σε αυτή την παγίδα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η κρίσταλ μεθ (ice) είναι η συντετμημένη ονομασία της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Είναι μια μορφή του ναρκωτικού μεθαμφεταμίνη.
Η μεθαμφεταμίνη είναι ένα ναρκωτικό, χρώματος λευκού σε κρυσταλλική μορφή. Οι χρήστες το παίρνουν είτε σνιφάροντάς το (εισπνέοντάς το από τη μύτη) ή καπνίζοντάς το ή παίρνοντάς το με ένεση. Μερικοί το παίρνουν ακόμη και από το στόμα, αλλά όλοι αναπτύσσουν μια ισχυρή επιθυμία να συνεχίσουν να το παίρνουν επειδή το ναρκωτικό δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας -ένα φτιάξιμο (ισχυρό συναίσθημα) αυτοπεποίθησης, υπερκινητικότητας και ενέργειας.
Επίσης, μειώνει την όρεξη. Η επήρεια αυτών των ναρκωτικών, γενικά, διαρκεί από 6 έως 8 ώρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.

Την πρώτη φορά που το παίρνει κανείς μπορεί να νιώσει κάποια ευχαρίστηση, αλλά από την αρχή η μεθαμφεταμίνη αρχίζει να καταστρέφει τη ζωή του χρήστη.
Η μεθαμφεταμίνη (μεθ) είναι ένα παράνομο ναρκωτικό που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη και άλλα ισχυρά ναρκωτικά. Έχει πολλές ονομασίες στην αργκό – μεθ, κρανκ, κιμωλία ή σπιντ, που είναι και η πιο κοινή της ονομασία.

Η κρίσταλ μεθ χρησιμοποιείται από άτομα όλων των ηλικιών αλλά είναι περισσότερο γνωστή ως «ναρκωτικό των κλαμπ» γιατί γίνεται χρήση της στα νυχτερινά κλαμπ ή στα ρέιβ πάρτι. Οι πιο συνηθισμένες αργκό ονομασίες του είναι ice ή glass.

Είναι μια επικίνδυνη και ισχυρή χημική ουσία και, όπως όλα τα ναρκωτικά, είναι ένα δηλητήριο το οποίο πρώτα ενεργεί ως διεγερτικό και στη συνέχεια αρχίζει να καταστρέφει συστηματικά το σώμα. Κατά συνέπεια, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται: απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά, και πιθανή βλάβη στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Η μεθαμφεταμίνη είναι ιδιαίτερα εθιστική και αναλώνει τις φυσικές δυνάμεις, δημιουργώντας μια ολέθρια εξάρτηση η οποία μπορεί να ανακουφιστεί μόνο με τη λήψη περισσότερου ναρκωτικού.

Το «φτιάξιμο» με την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι ιδιαίτερα έντονο και πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι εθίστηκαν από την πρώτη φορά που το πήραν.
«Το δοκίμασα μια φορά και ΜΠΟΥΜ! Εθίστηκα» λέει ένας εθισμένος χρήστης που έχασε την οικογένειά του, τους φίλους του, τη δουλειά του ως μουσικός, και κατέληξε άστεγος.

Πηγή: Neos Kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.