Εφέτης ο ομογενής δικαστής, Αιμίλιος Κύρου

bskyrou

Ο ομογενής δικαστής Αιμίλιος Κύρου

Άλλη μία επαγγελματική επιτυχία.

Ο γνωστός στην παροικία μας δικαστής, Αιμίλιος Κύρου, που μετανάστευσε στην Αυστραλία με την οικογένειά του όταν ήταν 8 ετών, προήχθη σε εφέτη.
Στη σχετική ανακοίνωση της προαγωγής του προέβη προχθές ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης στη Βικτώρια, Robert Clark, ο οποίος και έπλεξε το εγκώμιο του διακεκριμένου δικαστή.

Μιλώντας για τον συμπατριώτη μας δικαστή, ο υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο νομικό που έχει υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη της Πολιτείας μας πάνω από 30 χρόνια.

Ο δικαστής Κύρου τελείωσε το Γυμνάσιο Upfield το 1977 και το 1984 αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Μελβούρνης.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως νομικός σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της πόλης μας και ήταν ο πρώτος δικηγόρος που διορίστηκε δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο Βικτώριας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι εμπειρίες του δικαστή Κύρου, που έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής εφέτης, θα βοηθήσουν το Εφετείο της Πολιτείας μας.
Ο «Νέος Κόσμος» έχει αναφερθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στον συμπάροικο δικαστή, μιας και πρόσφατα έγραψε και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του στην Αυστραλία που είχε τίτλο «Λέγετέ με Αιμίλιο».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.