Μελβούρνη:Μεγάλη η προσφορά του 3ΖΖΖ στον πολυπολιτισμό

3ZZZ%20book%20cover

Γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια δράσης του.

Η απήχηση που έχει ο δημόσιος πολυεθνικός ραδιοσταθμός 3ΖΖΖ στην ευρύτερη πολυπολιτιστική κοινωνία της Πολιτείας μας, αποδείχτηκε την περασμένη Κυριακή, 6 Ιουλίου, με μια κατάμεστη αίθουσα, όπου γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια ύπαρξης και συνεχούς δράσης του Ραδιοσταθμού.

Η εκδήλωση έγινε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κολλεγίου Alphington Grammar της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους πολυπληθείς συντελεστές των 68 διαφορετικών γλωσσικών προγραμμάτων που συνθέτουν τον Ραδιοσταθμό, τις οικογένειές τους, μέλη και φίλους καθώς και υποστηρικτές τους. Οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τόσο το πολυεθνικό κονσέρτο όσο και τα διάφορα χορευτικά συγκροτήματα ποικίλων μεταναστευτικών κοινοτήτων, ανάμεσά τους και της ελληνικής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θεόδωρος Μάρκος, εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας και στη συνέχεια χαιρέτισε, υποδεχόμενος τους παραβρισκόμενους, ο George Sallourn, πρόεδρος του Ραδιοσταθμού. Ακολούθησε το πολυεθνικό κονσέρτο και στη συνέχεια έγιναν οι χαιρετισμοί των διαφόρων επισήμων. Διαβάστηκε χαιρετισμός του υπουργού Τηλεπικοινωνιών, Malcolm Turnbull, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν στους παραβρισκόμενους, κατά σειρά οι Τζένη Μικάκου (πολιτειακή σκιώδης υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών), Trent McCarthy (εκ μέρους του αρχηγού των Πράσινων της Βικτώριας, Greg Barber), Peter Batchelor (πρόεδρος Community Broadcasting Foundation), Marion Law (εκ μέρους της Victorian Multicultural Commission) και Eddie Michalef (επικεφαλής Ethnic Communities Council of Victoria).
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ζάγκαλη “From 3ZZ to 3ZZZ – A Short History of Ethnic Broadcasting in Australia” από τον Δρ Victor Borg, ενός από τα παλαιότερα στελέχη του ραδιοσταθμού.

Η εκδήλωση συνέχισε με επίδοση βραβείων σε παρουσιαστές και εθελοντές του 3ΖΖΖ και έκλεισε με το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 3ΖΖΖ εκπέμπει σε 24ωρη βάση στους 92,3FM. Η ιστοσελίδα του Ραδιοσταθμού βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.3zzz.com.au

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.