Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ημιτελικοί: Βραζιλία – Γερμανία χωρίς τον Νεϊμάρ

2DB924F099FF6CBB6A9F300C9711EF7F

Βραζιλία ή Γερμανία; Για ποιόν θα τελειώσει το όνειρο;

Η κατάρρευση γέφυρας στο Μπέλο Οριζόντε την περασμένη εβδομάδα θεωρήθηκε από πολλούς Βραζιλιάνους ως κακός οιωνός ενόψει του αποψινού ματς κόντρα στην Εθνική Γερμανίας.

Γεγονός είναι ότι ενδεχόμενη ήττα της Σελεσάο θα ισοδυναμούσε με εθνική τραγωδία. Ήδη από το 2007, οπότε και ανέλαβε τη διεξαγωγή του φετινού Μουντιάλ, όλη η χώρα ονειρεύεται το «Hexa», τον έκτο παγκόσμιο τίτλο, ωστόσο στον ημιτελικό βρίσκει απέναντί της μια πανίσχυρη Γερμανία που είναι κάλλιστα σε θέση να βάλει οριστικό τέλος σε αυτό το όνειρο.

Εθνική υπόθεση η απουσία Νεϊμάρ

Τις τελευταίες ημέρες όμως η Βραζιλία δεν ασχολήθηκε τόσο με τον αντίπαλο, όσο με τον εαυτό της. Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ και η κάρτα του Σίλβα εξελίχθηκαν σε εθνική υπόθεση. «Είμαστε θλιμμένοι για την απουσία του Νεϊμάρ, αλλά αυτό μας δυναμώνει προκειμένου να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και να κατακτήσουμε τον τίτλο», δήλωσε ο βραζιλιάνος επιθετικός Γουίλιαν ο οποίος ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ. Και οι φίλαθλοι όμως δεν φαίνεται να χάνουν τις ελπίδες τους. «Δεν φοβόμαστε τους Γερμανία», λέει ένας Bραζιλιάνος. Η ιστορία είναι με το μέρος μας. Αλλά θα είναι ένα δύσκολο παιγνίδι».

Η ιστορία είναι καταρχήν με το μέρος του βραζιλιάνου τεχνικού Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, o οποίος το 2002 κατάφερε να οδηγήσει τη Βραζιλία στον τελικό και να κατακτήσει τον τίτλο σε βάρος της Γερμανίας.

Γερμανία, μια νέα γενιά παικτών

Η Γερμανία του 2002 όμως δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ομάδα του σήμερα. Ο μοναδικός παίκτης που συμμετείχε στον τελικό προ 12ετίας και συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Γερμανίας είναι ο Μίροσλαβ Κλόζε. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μια νέα γενιά παικτών που άρχισε να συγκροτείται το 2006. Μπορεί η πορεία της τα τελευταία χρόνια να μην ήταν πάντα η επιθυμητή, γεγονός είναι όμως παρουσιάζει μια διαρκή εξέλιξη που της επιτρέπει να διεκδικεί τώρα με αξιώσεις τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία.

Οι Γερμανοί εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι, γνωρίζουν ωστόσο ότι η απουσία των Νεϊμάρ και Σίλβα μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα: «Η απουσία τους απελευθερώνει δυνάμεις στην ομάδα», λέει ο γερμανός τεχνικός Λεβ. «Τη γνωρίζουμε αυτή την κατάσταση. Όταν λείπει ένα από τα αστέρια της ομάδας, τότε οι υπόλοιποι έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να παίξουν και να αναλάβουν ευθύνες. Η Βραζιλία δεν είναι πιο αδύναμη χωρίς τον Νεϊμάρ».

Όπως και να έχουν τα πράγματα, για κάποιον από τους δυο το όνειρο θα τελειώσει απόψε το βράδυ…

Πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.