Αυστραλία: Eθνική μάστιγα τα σκληρά ναρκωτικά όπως το ice

ice

Σε εθνική μάστιγα εξελίσσονται τα σκληρά ναρκωτικά στην Αυστραλία, με το γνωστό ice να απειλεί στην κυριολεξία τη νέα γενιά.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα των ομοσπονδιακών και πολιτειακών Αρχών, οι ποσότητες παράνομων ναρκωτικών που διακινούνται στη χώρα, από συμμορίες που εδρεύουν σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συνεχώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Αυστραλιανής Επιτροπής Πρόληψης Εγκλήματος (Australian Crime Commission), η διακίνηση και κατανάλωση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ σκληρές ναρκωτικές ουσίες, όπως το περιβόητο ice, απειλούν τη νέα γενιά, κυρίως σε επαρχιακές πόλεις.

Στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρονται ανατριχιαστικά στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται.
Το περασμένο οικονομικό έτος οι διωκτικές Αρχές σε ολόκληρη την Αυστραλία κατέσχεσαν ναρκωτικές ουσίες αξίας άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Συνολικά έγιναν 80.000 έφοδοι στη χώρα και συνελήφθηκαν από την αστυνομία 100.000 άτομα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ.
Η αστυνομία, η ακτοφυλακή και τα τελωνεία κατάσχεσαν συνολικά πέρυσι περισσότερους από 19 τόνους ναρκωτικών ουσιών.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ποσότητα του ice που κατασχέθηκε πέρυσι παρουσίασε μια τεράστια αύξηση που έφτασε το 300%.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο αναπληρωτής αρχηγός του Crime Commission, Paul Jevtovic, είπε ότι η τρομακτική αύξηση στη κατανάλωση θα πρέπει να μας ανησυχεί ως Έθνος.

Η ευκολία με την οποία παρασκευάζεται και διακινείται σε σχέση με τη χαμηλή τιμή του και τον εθισμό που προκαλεί στους χρήστες τους το καθιστούν τόσο επικίνδυνο όσο το κρακ με κοκαΐνη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Μεγάλη αύξηση σημείωσαν επίσης και οι υπόλοιπες ναρκωτικές ουσίες που έχουν ως βάση την αμφεταμίνη.
Αύξηση σημείωσαν επίσης και οι αναβολικές ουσίες που διακινούνται από τους λαθρέμπορους ναρκωτικών, οι οποίες και παρουσίασαν μια αύξηση της τάξης του 750% σε σχέση με την περασμένη δεκαετία.

Για το ίδιο θέμα ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας δήλωσε ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία μας είναι αντιμέτωπη με ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα ναρκωτικών ουσιών όπως αυτό του ice.

Η πιο χαρακτηριστική παρενέργεια της άκρως εθιστικής αυτής ουσίας είναι ότι κάνει τους χρήστες τους πολύ βίαιους, με αποτέλεσμα πολλές φορές η βία αυτή να μεταφέρεται από τους ίδιους μέσα στις οικογένειες τους που δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Εξάλλου, ένας στους πέντε χρήστες του ice βαρύνεται με βίαιες αντικοινωνικές και εγκληματικές ενέργειες.
Η Αστυνομία της Βικτώριας κατάσχεσε το περασμένο οικονομικό έτος 35 τοις εκατό μεγαλύτερη ποσότητα ice σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο που η αύξηση είχε ξεπεράσει το 30%.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.