Αυστραλία:Ακέφαλη και πάλι η Αυτοκέφαλη

untitled

Επίσκοπος Δορυλαίου: «Να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος λέει την αλήθεια».

Σιγή ιχθύος κρατούν τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας Ν. Αυστραλίας όσον αφορά τη φημολογία περί πρόθεσής τους να αναβαθμίσουν τον Χρυσόστομο Χατζηγεωργίου στην θέση του Επισκόπου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, μετά τη θορυβώδη παραίτηση του Προκοπίου πριν από περίπου 2 εβδομάδες.
Ο «Νέος Κόσμος» προσπάθησε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Γιάννη Λεσσέ, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο, καθώς ο κ. Λεσσές δεν απάντησε στα τηλεφωνήματά μας.

Ο «Νέος Κόσμος», όμως, επικοινώνησε με τον «Δεσπότη» της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, κ. Χρυσόστομο Χατζηγεωργίου, ο οποίος αρνήθηκε ότι του έχει γίνει οποιαδήποτε πρόταση από το Δ.Σ. της Κοινότητας να αναλάβει τη θέση του Επισκόπου. «Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι προθέσεις της Κοινότητας, αλλά μέχρι στιγμής δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας προτίθεται να αναβαθμίσει σε Μητροπολίτη Βοστώνης, Μασαχουσέτης, Υπέρτιμο και Έξαρχο Ειρηνικού και Ατλαντικού, καταγγέλλεται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για πλαστογραφία.
Ο «Νέος Κόσμος» έθεσε τις κατηγορίες αυτές στον Χρυσόστομο ο οποίος είπε ότι είναι αβάσιμες.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο «Νέος Κόσμος», την αυθεντικότητα των οποίων δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσουμε, ο κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με βεβαίωση που υπογράφει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και, συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης, γραμματέας του Πατρ. Γραφείου Αθηνών, χειροτονήθηκε την 8η Αυγούστου 2010 και «τυγχάνει κανονικής και ακωλύτου δικαιοσύνης».

Η βεβαίωση αυτή χαρακτηρίστηκε, κατ’ αρχήν, πλαστή από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και από τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Βαρβέλη, αλλά τώρα και ο «Δεσπότης» της Αυτοκέφαλης, κ. Χρυσόστομος, την χαρακτηρίζει ως πλαστή.

«Ποτέ δεν έδωσα τέτοια επιστολή στην Κοινότητα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν χειροτονήθηκα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αλλά από τον Αρχ. Νέας Αγγλίας Χριστόφορο» είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Του λόγου το αληθές του κ. Χρυσοστόμου αντικρούει, όμως, ο πρώην Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης, κ. Προκόπιος, ο οποίος δήλωνε πριν από λίγο καιρό ότι ο κ. Χρυσόστομος του έστειλε ηλεκτρονικά τη συγκεκριμένη βεβαίωση και ότι ο ίδιος γνωστοποίησε στο Δ.Σ. της Κοινότητας την ύπαρξή της. Να αναφέρουμε ότι το Δ. Σ. της Κοινότητας Ν. Αυστραλίας αρνείται και αυτό ότι έλαβε τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

Το όλο θέμα έχει, για άλλη μία φορά, σπείρει αναταραχή στην ελληνική παροικία της Αδελαΐδας.

«Αυτή είναι η μόνιμη τακτική του Χρυσοστόμου. Το ερώτημα είναι ποιος έκανε αυτήν την βεβαίωση» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο Επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Νίκανδρος. «Εφόσον υπάρχει διαφωνία μεταξύ Συμβουλίου της Κοινότητας ότι δεν έλαβε τέτοια βεβαίωση και υπάρχει και επιστολή του Προκοπίου, του πρώην Επισκόπου της Κοινότητας, που ισχυρίζεται ότι τη βεβαίωση αυτή την έστειλε ο Χρυσόστομος από την Ελλάδα, η Κοινότητα οφείλει, για να διασώσει το κύρος της, να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί ποιος λέει την αλήθεια» τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, κ. Νίκανδρος.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.