Οι Κοινότητες Μελβούρνης και Σίδνεϊ καταδικάζουν την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην Αυστραλία

images7DB5WYMN

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «60 Minutes», σχετικά με τα σχέδια «εισβολής» της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και στην Αυστραλία, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας σε τέτοιες κινήσεις, αλλά και στην προβολή που τους γίνεται από διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Πιστεύουμε ότι η παρουσία αυτού του εγκληματικού μορφώματος είναι περιορισμένη και σχεδόν ανύπαρκτη στην παροικία, κι αν κάποια στιγμή υπάρξει είναι βέβαιο ότι θα δηλητηριάσει την κοινωνία γενικότερα με την εγκληματική της δράση και τις νεοναζιστικές πρακτικές της.

Καλούμε τις ελληνικές παροικίες του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης να αντισταθούν σθεναρά, να καταγγείλουν και να αποτρέψουν οποιαδήποτε ενέργεια αυτού του μορφώματος στην Αυστραλία.

Οι Κοινότητές μας ως θερμοί υποστηρικτές του πολυπολιτισμού καλούν την ελληνική παροικία και ιδιαίτερα τους νέους μας, να υπερασπιστούν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της αυστραλιανής κοινωνίας γυρίζοντας την πλάτη σε αυτούς που θέλουν να σπείρουν το μίσος με βάσει το χρώμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία και οι οποίοι δεν διστάζουν να προβούν σε κάθε μορφή εγκληματικής βίας για να προωθήσουν τη φασιστική ιδεολογία τους.

Ταυτόχρονα, καλούμε την αυστραλιανή κυβέρνηση να παρέμβει παρεμποδίζοντας τη λειτουργία τέτοιων οργανώσεων στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης και της «Χρυσής Αυγής», καθώς και την είσοδο στελεχών της στη χώρα.

Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.