Αυστραλία: Τρεις άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια

epmush

Τα αγόρασαν από σουπερμάρκετ.

Τρεις άνθρωποι-μέλη της ίδιας οικογένειας, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Καμπέρας, λόγω δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση μανιταριών τα οποία αγόρασαν από σουπερμάρκετ της αλυσίδας Woolworths.

Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικές Αρχές της Περιοχής, σε ανακοίνωσή τους, κάλεσαν όλους όσους κατανάλωσαν μανιτάρια από το συγκεκριμένο σουπερμάρκετ και εμφανίσουν προβλήματα υγείας να σπεύσουν στο νοσοκομείο, καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση ιατρικής επέμβασης μπορεί να αποβεί μοιραία.
Τα δηλητηριώδη μανιτάρια, τα επονομαζόμενα Death Cap, που μοιάζουν πάρα πολύ με τα ακίνδυνα μανιτάρια, προκαλούν, αρχικά, πόνο στο στομάχι, ναυτία και εμετό, στη συνέχεια όμως νεφρική ανεπάρκεια και τον θάνατο.

Πάντως, οι υγειονομικές Αρχές της Περιοχής Πρωτεύουσας ανέφεραν ότι, μάλλον, επρόκειτο για το μοναδικό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στην Περιοχή, ενώ και η διεύθυνση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Woolworths δήλωσε ότι δεν έχει υπόψη της άλλα παρόμοια περιστατικά.
Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την Woolworths, έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί πώς τα συγκεκριμένα δηλητηριώδη μανιτάρια κατέληξαν στα ράφια του σουπερμάρκετ.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ατόμων που έπαθαν δηλητηρίαση  κρίνεται σταθερή.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.