Αεροπειρατής κατά λάθος προκαλεί πανικό σε πτήση

1396167

Ένας αυστραλός επιβάτης μπέρδεψε την πόρτα του πιλοτηρίου με της τουαλέτας προκαλώντας έτσι συναγερμό για αεροπειρατεία σε χθεσινή πτήση της Virgin Australia από το Μπρίσμπεϊν προς το Μπαλί της Ινδονησίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ματ Λόκλεϊ κατέθεσε στην αστυνομία του Μπαλί μετά την σύλληψή του ότι χτύπαγε την πόρτα του πιλοτηρίου θεωρώντας ότι είναι της τουαλέτας για μία τελευταία επίσκεψη προτού προσγειωθεί το Μπόινγκ 737.

Όμως η πόρτα ανήκε στο κόκπιτ κι έτσι ο πιλότος Νιλ Τόμας Κούπερ σήμανε συναγερμό ειδοποιώντας τους ινδονήσιους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για πιθανή απόπειρα αεροπειρατείας. Στη συνέχεια τα μέλη του πληρώματος συνέλαβαν τον Λόκλεϊ και του πέρασαν χειροπέδες.

«Το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί και (ο Λόκλεϊ) κοιμόταν. Η αεροσυνοδός τον ξύπνησε και σηκώθηκε για πάει στην τουαλέτα. Νόμιζε ότι η πόρτα του πιλοτηρίου ήταν της τουαλέτας», είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπαλί Χέρι Γουϊγιάντο.

Ο Λόκλεϊ υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος και σύμφωνα με την αστυνομία τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχε καταναλώσει πολλά παυσίπονα – τέσσερα χάπια Panadol και δύο Voltaren. Αρχικά η αστυνομία θεώρησε ότι ήταν μεθυσμένος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.