Προκόπιος: Ο πρόεδρος με υπονόμευε με την τακτική του

bishop

Πλαστογράφος ο διάδοχός του Προκοπίου, καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Νέο εκκλησιαστικό Γολγοθά ανεβαίνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αδελαΐδας. Ο νέος εμφύλιος που ξέσπασε την πριν από 10 μέρες μεταξύ του μέχρι προ τινος Επισκόπου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, Προκοπίου, και του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει διχάσει εκ νέου τον Ελληνισμό της Νότιας Αυστραλίας.
Κοινοτικοί καταγγέλλουν τον κ. Προκόπιο για «αυθαιρεσίες» και «υπέρβαση καθήκοντος» με τη στήριξη κάποιων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο κ. Προκόπιος και τα μέλη που τον στηρίζουν έχουν κληθεί επανειλημμένα σε απολογία, αλλά αρνήθηκαν «να προσέλθουν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

Ο κ. Προκόπιος διαμαρτύρεται για «πρωτοφανείς παρεμβάσεις» του προέδρου της Κοινότητας στο εκκλησιαστικό έργο του, που «υπονόμευσαν» βαθμιαία τη θέση του.
«Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Κοινότητα είναι τραγική» δηλώνει στο «Νέο Κόσμο». «Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Ιωάννης Λεσσές, αντιμετώπιζε εμένα, ως Επίσκοπο, και τους κληρικούς της κοινότητας ως λαϊκούς υπαλλήλους, όχι ως κληρικούς, και μας διέτασσε να ασκούμε τα καθήκοντά μας κατά τρόπον που ήθελε ο κ. πρόεδρος και όχι ως επιβάλλουν οι εκκλησιαστικοί κανόνες και η κοινή λογική» προσθέτει. «Αντιλαμβάνεστε, ότι η αδυναμία συνεννόησης με τον κ. πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του κατέστησε αδύνατη την περαιτέρω συνεργασία μας».

Ζητάμε από τον κ. Προκόπιο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία μας, ότι οι σχέσεις του με τον κ. Λεσσέ και την ομάδα του επιδεινώθηκαν από κάποια e-mails του διαδόχου του, Χρυσόστομου Χατζηγεωργίου, προς το Διοικητικό Συμβούλιο με καταγγελίες περί δήθεν «ρήξης του Προκοπίου με κληρικούς της Κοινότητας» και περί δήθεν απειλών του Προκοπίου «να ακυρώσει βίζες» κληρικών που υπηρετούν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

«Πρόκειται για τρελά πράγματα» απαντά ο κ. Προκόπιος. «Εγώ έφερα το Χρυσόστομο στην Αυστραλία, τον αγκάλιασα, τον στήριξα, αλλά κίνησε, δυστυχώς, την πτέρνα κατά του ευεργέτη με τη διασπορά ψευδών πληροφοριών και φαντασιώσεων. Ο Χρυσόστομος επέστρεψε στην Ελλάδα και από εκεί έστελνε e-mails εναντίον μου, προϊόντα της γόνιμης φαντασίας του, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, που, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας θα αναβαθμίσει σε Μητροπολίτη Βοστώνης, Μασαχουσέτης, Υπέρτιμο και Έξαρχο Ειρηνικού και Ατλαντικού, καταγγέλλεται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για πλαστογραφία.
Με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαΐδας, η οποία κοινοποιείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, το Υπουργείο Εξωτερικών – Διεύθυνση Εκκλησιών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Νότια Αυστραλία, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας γνωστοποιεί, ότι ο φερόμενος ως διάδοχος του Προκοπίου, Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, υπέβαλε πλαστά έγγραφα στην Κοινότητα Αδελαΐδας προκειμένου να «νομιμοποιήσει την κανονικότητά του ως κληρικού».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της πατριαρχικής επιστολής προς την Κοινότητα Αδελαΐδας:
«Προς
Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ. Συμβουλίου
της Ελληνικής Κοινότητας
Εις Αδελαΐδα
Αξιότιμοι Κύριοι,
Περιήλθε στη γνώση του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ότι ο φερόμενος ως κληρικός και απασχολούμενος στην Κοινότητά σας, Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, προκειμένου να νομιμοποιήσει την κανονικότητά του ως κληρικού, επικαλείται βεβαίωση που δήθεν εκδόθηκε από το εν Αθήναις γραφείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Το περιεχόμενο της βεβαιώσεως είναι πλαστό και ουδέποτε τέτοια βεβαίωση εξεδόθη. Καταγγέλλουμε την ανίερη και παράνομη και ανήθικη αυτή πράξη εμπλοκής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, προκειμένου ο δήθεν κληρικός Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου να εξαπατήσει την Κοινότητά σας, εμφανιζόμενος ως πρώην κληρικός του Πατριαρχείου και επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου ενεργείας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων όπου δει.
Αναμένοντας απάντησή σας και ευχόμενοι καλό Πάσχα διατελούμε
+ Αρχιμ. Βασίλειος Βαρβέλης».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.