Οι φοιτητές δεν θέλουν τη Μιραμπέλα να τους διδάξει

sop

Αντιδρούν στην απόφαση του πανεπιστημίου να προσλάβει την ομογενή πρώην βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων

Ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Μελβούρνης αντιδρά στην απόφαση του πανεπιστημίου να προσλάβει την ομογενή πρώην βουλευτή του κόμματος των Φιλελευθέρων Σόφι Μιραμπέλα για να διδάξει στο Δημόσια Πολιτική εκεί.

Συγκεκριμένα μία οργάνωση φοιτητών που προασπίζεται να δικαιώματα των προσφύγων, η λεγόμενη Campus Refugee Rights Club (CRRC) διαδήλωσε διοργάνωσε διαδήλωση την προηγούμενη Τρίτη στους χώρους του πανεπιστημίου εκφράζοντας ηχηρά την αντίθεση των μελών του για την παρουσία της Μιραμπέλα στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Η ομάδα CRRC απέστειλε επίσης επιστολή στον επικεφαλή του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου στην οποία αναφέρει ότι το γεγονός ότι η Σόφι Μιραμπέλα έχει στενές σχέσεις με το κόμμα των Φιλελευθέρων αλλά και τον πρωθυπουργό δεν είναι καλό για την αμερόληπτη εκπαίδευση των φοιτητών. Και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που κάποιοι φοιτητές δεν θέλουν την Σόφι μας στο πανεπιστήμιο. Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν την θεωρούν ικανή να διδάξει το μάθημά της.
«Παρά τα 12 χρόνια της στην πολιτική, δεν έχει αποκτήσει την πολιτική εμπειρία που θα επωφελήσει τους φοιτητές» δήλωσε η φοιτήτρια και μέλος της ομάδας CRRC Feiyi Zhang.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ευθύνες της καθηγήτριας Σόφι Μιραμπέλα στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης δεν περιορίζονται σε αυτές της διδασκαλίας μόνο, αλλά συμπεριλαμβάνουν και τη διοργάνωση φόρουμ βασικό θέμα των οποίων θα είναι η δημόσια πολιτική.

Αυτή είναι η δεύτερη εργασιακή υποχρέωση της Σόφης Μιραμπέλα καθώς έχει ήδη αναλάβει θέση συμβούλου στο Αυστραλιανό Συμβούλιο Υποβρυχίων, θέση για την οποία η ίδια και η κυβέρνηση Άμποτ δέχθηκαν σειρά επικρίσεων, λόγω του ότι, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η Μιραμπέλα δεν έχει τα ανάλογα προσόντα για τη εν λόγω θέση.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.