Άφαντο το μοιραίο Boeing, σβήνουν οι ελπίδες εντοπισμού

Gunner Brown of Transit Security Element looks through binoculars as he stands on lookout with other crew members aboard Australian Navy ship HMAS Perth as they continue to search for missing Malaysian Airlines flight MH370

Την ώρα που Πρωθυπουργός της Μαλαισίας και οι υπεύθυνοι των ερευνών “παίζουν” το σπασμένο τηλέφωνο σχετικά με το αν τα σήματα που έχουν εντοπισθεί στον νότιο Ινδικό Ωκεανό προέρχονται ή όχι από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH370, πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν σήμερα την αναζήτηση για τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο νέο «σημάδι» από το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου αεροσκάφους, δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν το  χαμένο Boeing, που μετέφερε 239 άτομα και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

«Δεν έχουν επιβεβαιώσει νέες ακουστικές ανιχνεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες» ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κέντρο Συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων αναζήτησης, επισημαίνοντας ωστόσο πως γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί και άλλο η περιοχή στην οποία εστιάζονται οι έρευνες.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες αφότου το πέμπτο ηχητικό σήμα εντοπίστηκε από αεροσκάφος του αυστραλιανού ναυτικού, που συμμετείχε στις έρευνες.

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη μάχη που δίνεται είναι αυτή με το χρόνο, καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το «μαύρο κουτί» σβήνει σταδιακά, καθώς η αυτονομία της υπολογίζεται στον ένα μήνα.

Τα ηχητικά σήματα που ακούγονταν έκαναν τους ερευνητές να αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να εστιάσουν στο ακριβές σημείο που έπεσε το Boeing 777.

Πηγή: madata.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.