Ο Ελληνας που γλυκαίνει τους Αυστραλούς!

zaxaroplastis_345104629

Εγκατέλειψε την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και κατάφερε να κάνει χρυσές δουλειές στην Αυστραλία. Σήμερα ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την Καλαμάτα θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς λουκουμιών και παραδοσιακών γλυκών στη Μελβούρνη, αφού φεύγοντας δεν ξέχασε να πάρει μαζί του όλα τα γλυκά μυστικά και τις συνταγές, που φύλαγε στα συρτάρια του εργαστηρίου του στη μεσσηνιακή πόλη.

Τα λουκούμια του Παναγιώτη Παναγόπουλου, εκτός από την κοινότητα των Ελλήνων, που τα προτιμούν, έχουν μεγάλη ζήτηση και από τους Αυστραλούς, που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το μαλακό γλύκισμα.

«Ηξερα πως μόλις οι Ελληνες της Μελβούρνης δοκίμαζαν από τα λουκούμια μου θα ενθουσιάζονταν, αφού η γεύση τους θα τους ταξίδευε αμέσως στην πατρίδα. Δεν φανταζόμουν όμως πως θα κατάφερνα να συμπαρασύρω σε όλο αυτό το παιχνίδι των αρωμάτων και τους Αυστραλούς» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος πριν από τρία χρόνια πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αφού η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να πλήττει και τη δική του επιχείρηση.

«Αυτό που ήθελα ήταν τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που προσφέρει σήμερα στους νέους η Ελλάδα. Ηθελα να πάνε σε καλύτερα σχολεία, να έχουν καλύτερες σπουδές, αλλά και να μπορούν αργότερα να βρουν μια καλή και κερδοφόρα δουλειά. Για καλή μας τύχη είχαμε συγγενείς στη Μελβούρνη. Το εργαστήριο στην Καλαμάτα εξακολουθεί να υπάρχει, με τον αδελφό μου να δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό».

Η οικογένεια Παναγόπουλου έφυγε από την Ελλάδα για τη χώρα των καγκουρό τον Αύγουστο του 2011. Φεύγοντας μάλιστα ο πατριάρχης της οικογένειας πήρε μαζί του και το συνταγολόγιό του με όλα τα μικρά μυστικά των λουκουμιών, που το 2004 του χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας στο Λονδίνο.

«Ακόμη και στον εργασιακό τομέα αισθάνομαι πως στάθηκα τυχερός εδώ στη Μελβούρνη. Αρχικά ξεκίνησα να κάνω διάφορες δουλειές μέχρι που μου έγινε η πρόταση από την ελληνική εισαγωγική εταιρία στην οποία είμαι σήμερα.

Η εταιρία, εκτός από τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, όπως λάδι, τυριά, παξιμάδια κι άλλα, διαθέτει κι ένα παρασκευαστήριο στο οποίο έφτιαχναν λουκούμια» αναφέρει ο Παναγιώτης Παναγόπουλος και προσθέτει: «Οταν ξεκίνησα να δουλεύω, φτιάχναμε μόνο λουκούμια με γεύσεις περγαμόντο και τριαντάφυλλο. Στην πορεία κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τη γεύση, ενώ τώρα πλέον είμαστε έτοιμοι να μεγαλώσουμε και την γκάμα. Ηδη φτιάχνουμε το ξερολούκουμο με τη χοντρή ζάχαρη, ενώ δοκιμάζουμε και άλλες γεύσεις, όπως καρύδα, μαστίχα Χίου ή το μέλι με καρύδι».

Στην επιχείρηση Delta Sales του ομογενούς Τόνι Μπερή ο Παναγιώτης Παναγόπουλος κατάφερε με την αγάπη του στην παραδοσιακή τέχνη να δώσει νέα πνοή. «Αυτό που μας έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα είναι η ξαφνική στροφή των Αυστραλών σε καθετί ελληνικό» καταλήγει ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος ευελπιστεί πως φέτος το καλοκαίρι θα καταφέρει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.