Αυστραλία:Oυρανοξύστες η λύση

MELBOURNE

Για την πληθυσμιακή έκρηξη στη Μελβούρνη.

Οι ουρανοξύστες στο κέντρο της Μελβούρνης φαίνεται ότι είναι η πιο πρακτική λύση -επί του παρόντος- στην πληθυσμιακή έκρηξη της μεγαλούπολης.

Κτίρια ύψους, μέχρι και 135 μέτρων, εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης Napthine.

Το πνεύμα της πυκνής οικοδόμησης συνεχίζεται και στα προάστια, όπου, όμως, οι απόψεις των δήμων και της πολιτειακής κυβέρνησης συγκρούονται.
Πάνω από 12 Δήμοι αυτή τη στιγμή έχουν υποβάλλει για έγκριση στην κυβέρνηση σχέδια τα οποία δεν βρίσκουν σύμφωνη την πολιτειακή Αρχή.
Ο υπουργός Πολεοδομίας, κ. Mathew Guy, θα πει ότι δεν είναι ικανοποιημένος με πολλά απ’ αυτά: «Δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτό που τους είχε αρχικά ζητηθεί» θα πει.
Ο ίδιος ζήτησε, για παράδειγμα, από το Δήμο Boroondara να αφιερώσει περισσότερο χώρο πλησίον αγορών και σιδηροδρόμων για «πυκνή οικοδόμηση».

Η δήμαρχος, Coral Ross, εντούτοις, δεn φαίνεται να συμφωνεί: «Οι δημότες μας επιθυμούν να διατηρήσουν τους φαρδιούς δενδρόφυτους δρόμους. Από την πλευρά τους, οι επενδυτές και οι εργολάβοι αναπτυξιακών έργων ενδιαφέρονται για χώρους όπου υπάρχει σιγουριά».

Πού θα οδηγήσουν οι αντιπαραθέσεις; Tην απάντηση θα τη δώσει ο υπουργός Πολεοδομίας. «Τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκρισή μου. Θα συζητηθεί το θέμα με τους Δήμους» τόνισε.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.