Δύο άνθρωποι χάθηκαν από τα… σαγόνια καρχαριών

bronze whaler

Μία 63χρονη γυναίκα από τη Νέα Νότια Ουαλία και ένας δύτης από τη Δυτική Αυστραλία κατασπαράχθηκαν από καρχαρίες τις τελευταίες πέντε μέρες.

Μία 63χρονη γυναίκα από τη Νέα Νότια Ουαλία και ένας δύτης από τη Δυτική Αυστραλία κατασπαράχθηκαν από καρχαρίες τις τελευταίες πέντε μέρες.
Η Christine Armstrong κολυμπούσε με ομάδα εφτά ακόμα κολυμβητών την Πέμπτη το πρωί από το σημείο Wharf προς την ακτή της μικρής παραλιακής πόλης της Ν.Ν. Ουαλίας, Tathra, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες των υπόλοιπων κολυμβητών, την άρπαξε καρχαρίας.

Η Armstong ήταν δεινή κολυμβήτρια και έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή κάθε πρωί για τα τελευταία 14 χρόνια. Μεταξύ των κολυμβητών που είδαν την άτυχη γυναίκα να γίνεται βορρά του κήτους ήταν και ο σύζυγός της. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8.30 το πρωί και η ομάδα των κολυμβητών βρισκόταν περίπου 100 μέτρα από την ακτή. Όπως ανέφεραν οι άλλοι κολυμβητές της ομάδας η γυναίκα είχε απομακρυνθεί απ’ αυτούς όταν της επιτέθηκε ο καρχαρίας. Λίγο αργότερα σωστικά συνεργεία αλλά και ελικόπτερο της ακτοφυλακής χτένιζαν την περιοχή αλλά οι έρευνές τους τόσο για τη γυναίκα όσο και για το κήτος, δεν είχαν καρποφορήσει μέχρι πριν από λίγη ώρα.
Μαρτυρία ψαρά όμως που είπε ότι είδε καρχαρία στην περιοχή να «ξεσκίζει» κάτι μέσα στο νερό λίγη ώρα μετά το συμβάν, δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για το τι συνέβη στην άτυχη Christine.

Σε μία άλλη ακτή της Αυστραλίας, αυτή τη φορά κοντά στην πόλη Perth της Δυτικής Αυστραλίας, ένας δύτης που είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο πιστεύεται ότι έπεσε και αυτός θύμα των σαγονιών καρχαρία. Οι αρχές κατάφεραν τελικά την Τετάρτη να εντοπίσουν το πτώμα του 38χρονου Michael McGregor, το οποίο και έφερε δαγκωματιές από καρχαρία αλλά δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει αν ο άτυχος δύτης πέθανε πριν ή μετά την επίθεση του κήτους.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.