Πασχαλινός έρανος από την Αρχιεπισκοπή

apo

Για τη βοήθεια οικογενειών της παροικίας μας.

Με αφορμή τη Πασχαλινή Περίοδο το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διοργανώνει τον καθιερωμένο έρανο με σκοπό να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια. Στον συγκεκριμένο έρανο δεν μαζεύονται χρήματα αλλά τρόφιμα και παιχνίδια τα οποία αφού συσκευαστούν μοιράζονται σε οικογένειες που έχουν ζητήσει βοήθεια από το Κέντρο μας.

Καλούνται όλοι οι συμπάροικοι να προσφέρουν  τρόφιμα τα οποία δεν χρειάζονται συντήρηση στο ψυγείο. Οι κατά τόπους Ενορίες–Κοινότητες θα συγκεντρώσουν τα τρόφιμα και στη συνέχεια θα συσκευαστούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας από όπου με την βοήθεια εθελοντών θα διανεμηθούν. Τα τρόφιμα  και τα παιχνίδια θα πρέπει να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους εκκλησίες  μέχρι και την Κυριακή 13/4/2014.

Από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε αυτός ο έρανος όλοι οι συμπάροικοί μας, αγκάλιασαν την προσπάθεια, προσφέροντας με μεγάλη προθυμία τρόφιμα αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Η ύπαρξη συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Όπως διαβεβαιώνει και το προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας αλλά και οι εθελοντές το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, από ντροπή ίσως, αποφεύγουν κάποιοι που έχουν πρόβλημα να το συζητήσουν με τους ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια. Οι περιπτώσεις αυτές είναι πιο δύσκολες καθώς δεν μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να τους προσφέρουν την προβλεπόμενη βοήθεια.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στις κατά τόπους εκκλησίες ή στο Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας στο τηλέφωνο (03) 9486 6588 και να ζητήσετε τον Εδμόν Καδέρογλου.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.